Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bir takım numaralar çevirerek bunu 'acaba alabilir miyim' diyorsak bu müteahhitlik değildir bu sahtekarlıktır. Buradan da açık söylüyorum. Talimat verdim genel müdürüme bu şekilde yapanları kesinlikle cezalandıracağız." dedi.

Eroğlu, DSİ tesislerinin toplu temel atma ve açılış merasimleri için geldiği kentte Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'dan brifing alan Bakan Eroğlu, daha sonra Fikret Kiraz Salonu'nda yapılan toplantıda, Kahramanmaraş'ın bereketli topraklarına hayat verecek projelerin temelinin atılacağını söyledi.

Açılışı yapılacak ve temeli atılacak 26 tesisin 284 milyon lira değerinde olduğuna dikkati çeken Eroğlu, bunların arasında 4 baraj, 1 sulama tesisi, 19 taşkın koruma ve ıslah tesisi ile 2 OGM tesisi olduğunu belirtti.

Müteahhitlerin ihalelere ilişkin lüzumsuz yere itirazda bulunmasını eleştiren Bakan Eroğlu, "Bazen maalesef müteahhitler, onlardan da lüzumsuz yere itiraz edenler, kesinlikle cezalandıracağız. Buradan da müteahhitler duysun." dedi.

Herşeyi son derece şeffaf yaptıklarını ancak en düşük fiyatı vermiş bir müteahhidin "Acaba bir numaraya çekebilir miyim" diyerek itiraz edip süreci uzattığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Önce bize geliyor,  itirazı haklı görmediğimiz zaman Kamu İhale Kuruluna gidiyor, orada haklı görmezsek idare mahkemesine gidiyor. Böylece 6-7 ay uzayan şeyler var. Kusura bakma hiç kimsenin buna hakkı yok. Bunları kara listeye alacağım ve gereğini yapacağım. Öyle birşey yok. Haklılığı varsa tamam. Zaten inceliyoruz. Ama hakkı yoksa böyle bir takım numaralar çevirerek bunu 'acaba alabilir miyim' diyorsak bu müteahhitlik değildir bu sahtekarlıktır. Buradan da açık söylüyorum. Talimat verdim genel müdürüme bu şekilde yapanlara kesinlikle cezalandıracağız."

Bir firma üzerinden örnek veren Eroğlu, "Misal bir firma itiraz etmiş öbür firma başlamış. Belli bir noktaya kadar gelmiş. İtiraz idare mahkemesi, yok onda değil bunda kalacak deyince biz yazdık başla. Şimdi boru fiyatlarını söyleyince başlamadı. Bunun üzerine tazminat davası açıyoruz. Kök söktüreceğiz kusura bakmasın. Devletle hiç kimse oyun oynayamaz. Bunun da zaman kaybı yok." diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Eroğlu, bundan sonra da bu şekilde haksız olarak zaman kaybına sebep olanların kaybını ekonomik olarak hesap edeceklerini, kamu zararı diye tazminat davası açılacağını belirterek, "Yeter artık. Nedir bu böyle müteahhitler dosdoğru iş yapsınlar." ifadelerini kullandı.

- "Bize de Veysel Eroğlu demesinler"

Müteahhitlerin, eğer bir yanlışlık varsa kendisine kadar gelebileceğini dile getiren Eroğlu, yanlışlığı düzeltmenin boyun borcu olduğunu vurguladı.

Aksi durumda yapılanların millete zarar verdiğine dikkati çeken Eroğlu, "Ama heyet var. Heyet kontrol ediyor, herkesin huzurunda açıyor. İtiraz var mı diye soruluyor. Ondan sonra genel müdürlük kontrol ediyor. Ben gerekirse kontrol ediyorum. İtiraz varsa tekrar heyet inceliyor en ince detayına kadar bakıyor. Ondan sonrası bu millete yazıktır. Bunu herkesin huzurunda ilk defa söylüyorum. Kesinlikle takip edeceğim. Kamu zararını da tahsil etmezsek bize de Veysel Eroğlu demesinler. Çünkü ortada bir zarar var." diye konuştu.