Adana Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu, Vali Mustafa Büyük başkanlığında toplanarak, 2015 yılı yangın sezonunda kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirecekleri çalışmaları karara bağladı.

Toplantıda, orman kanununun 69. maddesine göre düzenlenen ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının dışındaki kurumların imkânlarından yararlanma ve yardımlaşma konusu masaya yatırıldı. Bu kapsamda kurum yetkilileri ile karşılıklı görüş alış verişi yapılarak orman yangınlarıyla etkin mücadele için tespit edilen bir dizi karar imza altına alındı.

Koordinasyon toplantısının başlangıcında, Orman Bölge Müdürlüğünün yangınlar konusunda mevcut imkân ve kabiliyetini değerlendiren Bölge Müdürü İsmet Erol, Adana bölgesindeki ormanların tamamını kontrol altında tutacak şekilde konuşlu olan söndürme ekiplerinin uçak ve helikopter desteği ile hazır vaziyette beklediğini aktardı. Erol, kurum olarak yangın sezonu için tüm tedbirleri aldıklarını, orman yangınlarıyla mücadelede diğer kurumların desteğini beklediklerini belirtti.

Vali Büyük ise anız yakımı başta olmak üzere orman yangınlarına sebep olabilecek hususlar konusunda kesinlikle taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti. İlgili kurumların sezon boyunca sürekli denetim ve kontrol yapmasını isteyen Vali Büyük, yangın konusunda kurumlar arası iş birliğinin hayati öneme sahip olduğunu ve orman yangınlarının 155, 156 ve 177 numaralı ihbar hatlarına bildirilmesi hususunda vatandaşların bilgilendirilmesinin önemine değindi.

Toplantı sonunda komisyon üyelerince alınan kararlar, ilgili kurum ve kuruluşlara, mahalle muhtarlıklarına, kaymakamlıklar ile orman işletme müdürlüklerine gönderilmek üzere imzalandı. Komisyon toplantısı silah kullanma ve bakım eğitimi alan orman memurlarına sertifikalarının verilmesiyle son buldu.