Osmanlı'nın kadı ve ulema merkezlerinden İbradı'daki tarihi mezar taşları dergi kapağı oldu.

Tarih, kültür, sanat ve edebiyat dergisi İbradı, 'Ormana Mezar Taşları' özel sayısı ile yayın hayatına başladı. İbradı Belediyesi tarafından hazırlanan derginin ilk sayısında ilçenin Ormana Mahallesi'ndeki Osmanlı mezar taşlarının fotoğrafları ile Türkçe çevirileri yer alıyor.

Osmanlıcadan Türkçe’ye çevirisi yapılan 63 mezar taşının yer aldığı dergi 70 sayfa olarak yayınlandı. İbradı Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak yayın hayatına başlayan dergi ücretsiz olacak. Düzenli periyotlarla yayınlanacak derginin her yeni sayısında tarih, kültür, sanat, ve edebiyat alanında farklı bir konu işlenecek.

İbradı’nın Osmanlı Devleti'ne kadı ve ulema yetiştirecek kadar köklü bir tarihe sahip olduğuna dikkat çeken İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Osmanlı’da kadı ve üst düzey yönetici olarak görev yapmış insanlarıyla tanınan İbradı’nın tarihi geçmişine ait izlerin en önemlileri mezarlıklarımızdadır. Bu nedenle belediyemizin kültür hizmetlerinden biri olarak yayın hayatına başlayan İbardı Dergisi'nin ilk sayısını Ormana’daki mezar taşlarına ayırdık. Düzenli aralıklarla yayınlanacak olan bu dergimizin her sayısında ilçemizin değerlerinden biri ele alınarak derinlemesine işlenecek. İlçemizin değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillere taşınmasını sağlayacağız.” diye konuştu.