Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof Dr. Ümit Özdağ, “Ortadoğu’da büyük bir diplomasi yapmamız gerekiyor. Çünkü, bizim sanayicimiz kendi komşularına artık ihracat yapamaz duruma geldi.” dedi.

Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda KOOP-İŞ Sendikası'nı ziyaret eden Özdağ, AK Parti hükümetinin Suriye savaşı ve savaş nedeniyle ülkemize kaçıp gelen Suriyeliler konusunda izlediği politikanın yanlış olduğunu, MHP iktidarı ile savaşın olduğu bir Suriye yerine barış ortamının bulunduğu bir Suriye olacağını kaydetti.

Türkiye’nin hem iç siyasette, hem dış siyasette çok kötü yönetildiğini dile getiren Prof Dr. Ümit Özdağ, ”MHP iktidarında Suriye’nin demokrasiye geçiş sürecine girmesi için çalışmalar yapacağız. Biz orada savaşa değil, barışa katkıda bulunacağız. Bunun yanı sıra son 12 yıldır büyümeyi lüks tüketim ürünleri oluşturuyor. Üretim ve ihracat anlamında atılan bir adım yok. Biz üreten bir Türkiye, ihracata dayalı bir ekonomi modeli getireceğiz. Hizmet sektörü deyip duruyorlar. Bir ülkede üretim olmazsa hizmet sektörü de olmaz. Tüm bunların yanı sıra Ortadoğu’da büyük bir diplomasi yapmamız gerekiyor. Çünkü, bizim sanayicimiz kendi komşularına artık ihracat yapamaz duruma geldi. Ortadoğu’da bir an önce barışın sağlanması gerekiyor, burada da en önemli rolü Türkiye oynayacaktır.” diye konuştu.