Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Yıldız Coşkun, son günlerde yağan dolu ve yoğun yağışlar nedeniyle ekili alanlarda meydana gelen zararlar bir kez daha ürün sigortasının şart olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Yıldız Coşkun, son günlerde yağan dolu ve yoğun yağışlar nedeniyle ekili alanlarda meydana gelen zararlarla ilgili bir açıklama yaptı. Coşkun yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Çok kıymetli çiftçi kardeşlerim, 2015 yılı hububat hasadımızın yöremiz çiftçisine hayırlı olmasını temenni eder bereketli bir yıl olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Bu yıl yağışların bol olması sebebiyle tarım ürünlerimizde önceki yıllara nazaran bir artış ve bereket olmuştur.Ancak bazı bölgelerimizde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle tarım ürünleri zarar görmüştür.Ürünleri zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum.Bu tür doğal afet zararlarına karşı üreticilerimizin ürün sigortası yaptırması önem arz etmektedir.Hububat esnafımızdan da beklentimiz ise zor şartlar altında üretim yapan çiftçimizin ürününü alın terinin karşılığı olan fiyatlardan almalarıdır.

24 Haziran 2015 tarihinde Ankara Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne yaptığımız Bölge Koordinasyon Toplantısında üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirme fırsatımız oldu.Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin yanında olacağımızı tekrar ifade ediyor;çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için ürün sigortası konusunda daha hassas davranmalarını rica ediyorum."