Samsun’da bölge başkanları toplantısı gerçekleştiren Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, ASPB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi ile 'Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu'na bağlı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde bulunan 12 üye derneğinin başkanları katıldı. Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, organizasyona olan desteği nedeniyle Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Bu süre içerisinde kaldığımız Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı sadece Türkiye’de değil tüm dünyada örnek gösterilecek bir proje. Sayın Başkan Yılmaz’a bu güzel eseri bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ederim. Engellilere yönelik bu duyarlılığınızın bizi mutlu ettiğini ve devam edeceğine yönelik inancımızı iletmek istiyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk da, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz adına heyete ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başta başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bey olmak üzere engelli sorunları ve hakları konusunda çok duyarlı bir belediyeyiz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda hizmet ve projeyi hayata geçirdik ve bu programlarımızı da devam ettiriyoruz. Sizlerin Samsun’a gelerek burada bu konuda yapılan çalışmaları ve farklılıkları görmeniz ve bu farklılıkları da gittiğiniz yerlerdeki yerel yöneticilerle paylaşmanızın çok faydalı olacağını biliyorum. Bu arada 2017 yılında şehrimizde yapılacak olan bir Engelliler Olimpiyatı var. Bu olimpiyatı ve hem şehrimiz hem de ülkemiz adına getireceği kazanımları da çok önemli görüyoruz. Aynı zamanda Sayın Başkanım adına da sizleri bu olimpiyatlara davet ediyorum.” diye konuştu.