Ramazan ayının ilk günü oruçlarını Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nde açmak isteyenler, izdihama neden oldu. Türbe ve çevresindeki sokaklar, insanlarla dolup taştı.

Topkapı'daki Oruç Baba Türbesi, oruçlarını burada açmak isteyenlerle dolup taştı. İnsan selini andıran kalabalık, türbenin bulunduğu sokakların girişinde başladı. Daha önce türbeyi ziyaret edip dilekleri tutanlar ve dua edip yeni dilekte bulunmak isteyenler türbeye geldi. Türbeye çıkan sokak girişlerinde sirke, küp şeker, su, hurma satıcıları dikkat çekti. Bölgeye ilgi gösterenler arasında haberciler de vardı.

Türbe bahçesini doldurup sokağa taşan vatandaşlar, buldukları yere serdikleri bezler ve yer sofralarında ezan saatini beklemeye başladı. Dilekleri yerine gelenler sirke dağıtırken, dilekte bulunmak isteyenler de sirke topladı.

Ezanla birlikte edilen duaların ardından vatandaşlar, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtı. İftarını açıp dualarını eden vatandaşlar, bir sonraki sene tekrar gelmek ümidiyle alandan ayrıldı. Ziyaretler sebebiyle türbeye çıkan sokaklarda uzun süreli kalabalık oluştu. Alana geliş ve ayrılış sırasında yoğunluk yaşandı.