Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, her gün binin üzerinde taşıtın giriş çıkış yaptığı bölgelerinde ve çevresinde çok ciddi araç yoğunluğu yaşandığını ve bu durumun tehlike oluşturduğunu söyledi.

Antalya OSB'yi ikiye bölen D-400 karayolu da dikkate alındığında bölgede trafiği rahatlatacak, acil bir çözüme ihtiyaç olduğunu ifade eden Ali Bahar, aksi halde sanayicinin can güvenlinin tehlikede olduğunu dile getirdi. Bahar, yaşanan tehlikeye “Eşim benim fabrikama gelmek istediğinde, çocuklarımla birlikte gelme diyorum. Korkuyorum, çünkü yol çok yoğun. Endişe ediyorum.” sözüyle tehlikeye dikkat çekti.

Antalya'nın merkez Döşemealtı ilçesinde 698 hektar alan üzerine kurulu Antalya OSB'de 230 firma faaliyet gösteriyor. Yıllık 6 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturan Antalya OSB'de 12 bin kişi istihdame ediliyor. 1 Ocak-31 Temmuz arasında Antalya OSB sınırlarında 12 yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. 2014'ün tamamında ise bölge sınırlarında 12 kaza olmuştu.

Bu durumu OSB'deki yoğunluğa bağlayan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yoğun talep aldıklarını, ek 80 hektar alan için 220 tahsis talebi olduğu bilgisini verdi. Firmaların sırada beklediğini kaydeden Bahar, “Yer bulmakta çok zorlanıyoruz.” dedi. Her gün büyüyen Antalya OSB'nin çeşitli sorunlarla da karşılaştığını belirten Ali Bahar, bunların başında ulaşım ve trafik güvenliğinin geldiğini söyledi. Antalya OSB'yi her gün binin üzerinde TIR, servis aracı ve hususi vasıtanın kullandığını anlatan Bahar, bunların bölgeye giriş çıkışlarda ciddi yoğunluğa neden olduğunu ifade etti. Bu yoğunluğun özellikle sabah ve akşam saatlerinde had safhaya çıktığını belirten Ali Bahar, bu soruna çözüm bulunmasını istedi. Sorunu çözümü için Karayolları'ya görüştüklerini, henüz bir çözüme ulaşamadıklarını ifade eden Bahar, “Türkiye'nin en fazla giriş kapısı olan OSB'siyiz. 6 kapımız var. Buralara giriş çıkışı kolaylaştırmak zoruydayız. Kaza olmaması için Karayolları'nın bizi rahatlatması lazım. Sanayicimin can güvenliği tehlikede. Karayoları'nın acilen, Antalya OSB'ye giriş çıkışlarda düzenleme yapması gerekiyor. Kendimiz OSB içinde bu trafiği düzenleyecek girişimde bulunuyoruz. Kendi göbeğimizi kendimizi kesiyoruz ama konu dışarısı olunca o zaman kurumlarla diyalogumuz çok önemli. Yoncalar yapılması lazım, kavşaklarda.” diye konuştu.

Karayolları'nın bölgeye yatırım yapabilmesi için belli ölçümler yaptığını ve ona göre hareket ettiğini anlatan Ali Bahar, şunları kaydetti: “Bu ölçü ve değerlendimeye göre oraya o yatırımın yapılmasının uygun olmadığı söylendi. Yoğunluk sabah ve akşam giriş-çıkışlarda yaşanıyor. Ölçme değerlendirmenin sadece rakamlarla değil, farklı farktörlerle de olması lazım. O faktörlerin devreye girme gerekli. Eşim benim fabrikama gelmek istediğinde, çocuklarımla birlikte gelme diyorum. Korkuyorum çünkü. Yol çok yoğun. Endişe ediyorum.”

OSB'YE BUTİK OTEL YAPILIYOR

Ali Bahar ulaşım dışında Antalya OSB'de istihdam edilen 12 bin kişinin barınma sorunu olduğuna da değindi. İşçileri Antalya'nın değişik yerlerinden servislerle taşımanın büyük maliyet getirdiğini ifade eden Bahar, toplu konutlaşma için belediyelerle görüştüklerini söyledi. Ali Bahar, toplu konutlaşmada estetik ve çevreye duyarlılık konusunda ise hassasiyet taşıdıklarını ifade etti.

Ali Bahar, sanayicinin günü birlik misafirleri için Antalya OSB içine 30 yataklı butik bir otel inşa ettiklerini de dile getirdi. Bahar, otelin makinelerin ya da bilişim sistemlerinin kurulumu için yurt dışından gelip 1 -2 gün içinde geri dönmek zorunda olan teknik misafirler için yapıldığını kaydetti.

ANTALYA OSB MARKALAŞACAK

Ali Bahar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu'nun Antalya OSB'yi ziyaretinde ise bölgelerini dünya çapında tanınır hale getirmeyi hedeflediklerini, bunu için önümüzdeki günlerde markalaşma yönünde önemli adımlar atacaklarını açıkladı.