Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe, 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' hadisinin bu misyonun çıkış noktası olduğunu söyledi

Aktif Eğitimciler Sendikası Ordu şubesinin daveti üzerine bu şehre gelen Sendika Başkanı Osman Bahçe, sosyal sendikacılık teması çerçevesinde merkez ve çevre ilçelerde görev yapan sendika üyesi eğitimcilerle biraya geldi. İlçelerde görev yapan üyelerin kendi çalışmalarını ve çalışmalara gösterilen olumlu tepkileri anlatmasıyla başlayan buluşmada Başkan Osman Bahçe, Aktif Eğitimciler Sendikası’nın sendikacılık anlayışını ve projelerini anlattı. Sendikanın misyonunu, etnik, siyasi ve sendikal kimliği dikkate almaksızın, haklıyı haklı, haksızı haksız kabul etme olarak açıkladı. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' hadisinin bu misyonun çıkış noktası olduğunu belirtti. Hakikatlerin, fikirlerin çakışmasıyla ortaya çıkacağı gerçeğini hatırlatarak, üyelerinin fikirlerine her zaman açık olduklarını iletti. Genel merkezin kararlarını uygulayan pasif bir üye değil, fikir üreten ve bu fikirleri projelendiren aktif üyelerle, her geçen gün daha da güçleneceklerine inandıklarını söyledi.

Aktif sendikacılık yaptıklarını ifade eden Osman Bahçe, ”Proje üretmediğimiz konuda eleştiri de yapmamayı ilke edindik. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri, son dönemde artarak devam eden bağımlılık sorunu. Bu konuda ‘Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum’ projemizle, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi çıkar odaklarının pençesinden kurtararak sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bir başka projemiz ise tüm çalışan bayanların olduğu gibi, bayan öğretmenlerin de önemli sorunlarından biri olan bakıcı sorunu hakkında ‘Okullarda Çocuk Bakım Odası’ oldu. Ayrıca, eğitim çalışanları birçok konuda mağduriyet yaşıyor. Sendika olarak önceliğimiz, eğitim çalışanlarının iadeyi itibarıdır. Bu vesileyle Yalova’da yaşanan, valinin öğretmeni azarladığı elim olayı bir kez daha kınıyorum” dedi.

Program sonunda Aktif Eğitim Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Murat Baştuğ katılımcılara teşekkür etti. Üyelerin çocukları da Başkan Bahçe’ye çiçek takdim etti.