Kırşehir’de bulunan siyasi parti ve STK’lar Ankara’da barış mitingi öncesi saat 10.04’te meydana gelen patlamaları değerlendirdi.

Patlamanın meydana geldiği saatlerde Ankara’ya henüz yeni giriş yaptıklarını belirten, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Osman Batı, "Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. İnancı ne olursa olsun hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Düzenlen bir barış mitinginde, barışın önüne geçen patlamaların hiçbir mazereti ve izahatı olamaz. Bu bir suikasttır. Ankara’nın göbeğinde eğer bu oluyorsa, bunun sorumlusu Başbakan ve İçişleri Bakanı'dır. Cumhurbaşkanı’na kadar hepsi sorumlu. Hepsinin istifa etmesi gerekir. Üzgünüm, üzüntülüyüm, şu an olanlardan nutkum durmuş, kafam durmuş vaziyetteyim. Olayların olduğu yere 100 metre mesafedeyim dayanılmaz bir vahşetin içindeyim.” diye konuştu.

HDP Kırşehir eski Belediye Başkanı adaylarından ve parti üyesi Eşref Aydoğan da “Bizlerin bulunduğu Kırşehir kafilesi Ankara’ya yeni girdiğinde patlamanın haberini aldık. Olayın görgü tanığı değilim ama saraydan geldiği belli olan bir saldırı bu. Hala bu ülkeyi cehenneme çevirmenin telaşı içinde gözü dönmüş bir grup var. Yaralıların ve ölenlerin kimlikleri hakkında şu ana kadar net bilgimiz yok ancak, HDP’nin kortejinde Barış Anneleri’nin hedef alındığını tahmin ediyoruz, birde 'Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin bulunduğu yerde patlama meydana geliyor. İki ayrı bombalı saldırı. Önce yaralılar taşındı saatlerce ölenlerin cesetleri yol ortasında bekletildi. Savaşa hayır, inadına barış diye burada bulunan insanlar, üstelik Barış Anneleri bunlar. Olay yerine gitmemi bir arkadaşım engellemek istedi, görmemi istemedi, 'dayanamazsın' dedi. Manzara karşısında şok oldum. Şimdi yaralılara kan verme ve yardımlaşma telaşı içindeyiz." dedi.

BİLAL TÜRK: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

Ankara Tren Garı önünde yaşanan ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği, bir çok vatandaşımızın ise yaralandığı patlamaya ilişkin Türkiye Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk yaptığı açıklamada, patlamayı kınadı ve baş sağlığı diledi.

CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu da Ankara’da meydana gelen patlama ve olaylarla ilgili yarın geniş bir basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.