Osmaniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Ramazan ayı etkinlikleri başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ramazan programında, Kuran-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği, sema gösterisi şiir ve naatlar, ezgi ve türküler, yarışmalar, hediye çekilişleri, orta oyunu ve sürprizlerin yer alacağı etkinliklerin açılış gününde çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Teravih namazının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Etkinliklere katılanlar arasında çekilişle her gün bir kişiye çeyrek altın veriliyor.

ETKİNLİKLER TERAVİH NAMAZI SAATİNE GÖRE AYARLANDI

Osmaniye Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, yaptığı açıklamada, Ramazan etkinliklerinin saatlerini teravih namazına göre ayarladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Başkan'ımız Kadir Kara bu konuya büyük önem veriyor. Teravih namazı sırasında hiçbir etkinlik yapılmaması için kesin talimat verdi. İftardan hemen sonra çocuk eğlencelerimiz başlıyor. Hacivat-Karagöz gibi milli ve manevi değerlerimize uygun gösterilerle çocuklarımıza doyumsuz bir ramazan eğlencesi sunmaya çalışıyoruz. Çocuk eğlencelerimiz teravih namazına kadar devam ediyor. Teravih namazı ile verilen aranın ardından namaz çıkışı birbirinden değerli sanatçılar sahne alarak Osmaniyelilerle buluşacak”

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye'nin çehresini değiştirecek proje olan Osmaniye Masal Park projesi için Çin’de incelemeler yaptığını belirten Bukan, "Başkanımızın talimatları ile Osmaniye’mizde Ramazan ayının coşkusunu ve sevincini insanlarımızla birlikte yaşamak için belediye olarak birbirinden güzel programlar organize etmeye gayret ediyoruz. Ramazan ayı boyunca programlarımızda pek çok sanatçıyı ve ilim adamını misafir etmenin yanında Osmaniye’mizin yetiştirmiş olduğu değerli insanları da halkımızla buluşturamaya çalışacağız.” diye konuştu. Bukan, Osmaniyeleri, Belediye'nin Ramazan etkinliklerine katılmaya davet etti.