Osmaniye'de 14 Mart Tıp Bayramı, Tabip Odası'nın organizesiyle Vali Kerem Al'ın da katılımıyla kutlandı.

Açılış konuşmasında 14 yıl aradan sonra Tıp Bayramı programı düzenledikleri için mutlu olduklarını belirten Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "Gelinen noktada meslektaşlarımız gerek özel sektörde gerekse kamuda baskı varken vazifelerini zor şartlar altında yapmaya çalışmaktadır. Birinci basamakta 2000 yerine 3600 kişiye varan bir nüfusa hizmet vermeye çalışırken zorlanmaktayız." dedi.

70 yaşında emekliliği 'müjde' diye haber veren Sağlık Bakanı'nı eleştiren Dr. Başlamışlı İmadoğlu, "Oda olarak meslekte 40 yılını doldurmuş 7 hekime onur plaketi vermeye karar verdik. Hepsi ile tek tek görüştüğümüzde 4 hekimimiz sağlık sorunlarından dolayı gelemeyeceğini beyan etti. 60-65 yaşındaki hekimler toplantıya katılamazken sayın bakan 70 yaşında bile çalışacak kadar sağlıklı olmamızı diliyor. İyi dileklerine teşekkür ederiz." diye konuştu.

Tıp alanında bir takım eksiklikler ifade edilmesine rağmen önemli bir noktaya geldiğini belirten Osmaniye Valisi Kerem Al, "Son yıllarda görevin zorluğuna bir de şiddet görünce üzülmemek elde değildir. Bu şiddet salt doktorlara yönelik bir olay değildir. Kültürümüzü ve eğitim sistemimizi sorgulamamız gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerine yönelik bir şiddet uygulanmaktadır. Dileriz ki bunu kısa sürede atlatırız." temennisinde bulundu.

Meslekte 40 yılını dolduran Op. Dr. Halit İlkan, Op. Dr. Hüseyin Besen, Op.Dr. İlkan Ertuğ, Uz. Dr. Şitai Çığ ve Op. Dr. İsmail Secerlioğlu'na onur plaketi Vali Kerem Al tarafından takdim edilirken duygusal anlar yaşandı. Aldıkları plaketin manevi değerinin çok büyük olduğunu belirten Op. Dr. Hüseyin Besen, "Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanına ve üyelerine teşekkür ederim. Bizler ömrümüzü verdiğimiz hastaneden tek bir kutlama, teşekkür almadan emekli olduk. Yıllar sonra oda kuruldu ve odamız bizi unutmadı, onore etti. Bizler eski başhekimleri özledik. Sağlık dünyasının yöneticilerinin meslektaşlarıyla ve toplumla barışık yöneticiler istiyoruz." dedi.