Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na dün saat 21.30 sıralarında PKK’lı bir grup tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlen saldırıda şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan 'ın yakınları ve bir grup vatandaş, AK Parti ve HDP binasına yürümek istedi. Sık sık tekbirler getiren gruba polis izin vermedi.

Osmaniye'ye son 16 günde 6. şehit haberinin gelmesi, şehirde gerginliği tırmandırdı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın da Osmaniyeli olması, gerginliği artırdı. Şehit haberini alan bir grup Osmaniyeli vatandaş ile şehidin yakınları, Cevdet Sunay Caddesi'nde toplanarak HDP binasına yürümek istedi. Polisten izin alamayan şehit yakınları daha sonra Akyar Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binasına yürüyüşe geçti. Polisin AKP binasının önüne kurduğu barikatın önüne gelen grup binaya gitmek istedi. Burada polisle kısa süreli tartışma yaşandı. Grup daha sonra teröristbaşı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. Grup, eski belediye binası önünde açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

Belediye binasının girişinde konuşan şehidin teyzesi oğlu Ahmet Şahin, başbakana ve cumhurbaşkanına seslendi. Ahmet Şahin, "Bu olaylar neden böyle oluyor? Buna neden dur demiyorlar? Bu yavrular her gün böyle ölecek mi? Neden kimse dur demiyor? Biri bize bunu açıklasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Olan garibana oluyor, zengine bir şey olmuyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan şehit yüzbaşının cenazesinin ikindi namazında kaldırılacağı duyurulmuştu. Ancak işlemlerin yetişmemesi sebebiyle törenin yarın öğle namazına müteakip Büyük Camii'de yapılacağı duyuruldu.