Osmaniye'de bu gün uzun yıllar sonra termometreler 45-48 dereceyi gösterdi. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50-60 derece olarak yansıdı.
Osmaniye Valiliği de hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi nedeniyle, hamile ve engelli memurlara bir gün izin verdi.

Pazartesi günü normalde öğlene kadar 8-10 müşterinin geldiğini belirten Elektronik Tamircisi Ferhat Ülkü, "Osmaniye'de yayla sezonu olduğu için hafta başı olması nedeni ile saat 12.00’ye kadar dükkanımıza en azında 8-10 esnaf gelirdi. Bu gün havaların sıcak olacağını duyan vatandaşlarımız imkanı olanlar yaylalara çıktı. İmkanı olmayanlarda evden dışarı çıkmıyorlar. Sabahtan beri dükkanımıza müşteri gelmedi. Sıcaktan bunalmış durumdayız. Serinlemek için klima yetmeyince destek için vantilatörü de açtık bekliyoruz." dedi.

Sıcaklardan bunaldığını belirten bisiklet tamircisi Hasan Pişkin, "Sıcaklık 48 dereceyi gösterse de ekmek parası için çalışmak zorundayız. Sıcaklardan bunaldık ama Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi.
Mesire alanları boş kalırken çocuklar havuza gidecek para bulamadıkları için yasak olmasına rağmen Karaçay Regülatör Köprü denilen yerde oluşan su havuzunda serinlemeye çalıştı.