Osmaniye, Dağlıca'dan gelen şehit haberinin üzüntüsünü yaşarken, sabah saatlerinde Iğdır'da terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan polis memurlarından birinin Osmaniyeli olması, acıyı ikiye katladı.

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında şehit düşen askerlerin kimlikleri belli olduktan sonra Türkiye'nin farklı şehirlerindeki 16 ev yasa büründü. Bu şehitlerden biri Osmaniye'nin Kadirli ilçesinden Harun Saltalı. Saltalı'nın şehadet haberinin dün gelmesinden sonra defin için hazırlıklara başlanmıştı ki bu sabah gelen yeni bir şehit haberi ile ilçe matem havasına büründü. Sabah saatlerinde Iğdır'ın Dilucu ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca polisleri taşıyan servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan 13 polisten biri olan Yalçın Palıt ve Dağlıca şehidi Uzm. Çavuş Harun Saltalı için ilçe halkı sokaklara döküldü. Son gelen haberle tırmanan terör olayları nedeniyle Osmaniye'de şehit sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Önceki gün akşam saatlerinde ajanslara düşen bir haber ülkeyi yasa boğdu. Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminden gelen ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından olayın oluş anından bir gün sonra yapılan açıklamaya göre PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışma sonucu 16 askerimiz şehit olmuş ve 6 askerimiz de yaralanmıştı. Dağlıca'da şehit düşen 16 askerimizin acısı yüreklerde tazeliğini korurken, bugün sabah saatlerinde terör örgütünün menfur bir saldırısı sonucu 13 polisin daha şehit olduğu haberi ajanslara düştü. Son gelen haberle Osmaniye'de şehit sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Dağlıca şehidi Harun Saltalı'nın şehadet haberinin ardından bir dönem Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yapan ve Gül'ün görev süresi dolduktan sonra Iğdır'ın Dilucu ilçesinde bulunan sınır kapısına tayini çıkan Osmaniyeli polis memuru Yalçın Palıt'ın şehadeti ile halk tepkisini sokaklara çıkarak gösterdi.

Türk bayrakları ve ''Şehitler ölmez, Vatan bölünmez'' sloganlarıyla sokaklara dökülen ilçe halkı, şehitlikte okunan duaların ardından şehit Uzm. Çavuş Harun Saltalı'nın acılı babasına destek olmak için şehidin evine gitti. Şehitler Harun Saltalı ve Yalçın Palıt yarın son yolculuklarına uğurlanacak.