Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye'de düzenlenen cenaze töreninde, Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un protestolar yüzünden şehidin namazını tek başına kılmaya çalışmasına sosyal medya üzerinden binlerce tepki yağdı.

Sosyal medya üzerinden Müftü Ramazan Çortul'a tepkide bulunan vatandaşlar, müftünün siyasi davrandığını öne sürdü. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tarafından şehit edilen Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan için pazar günü öğle namazının ardından Enverül Hamit (Büyük) Camii'nde cenaze töreni düzenlenmişti. Cenaze törenine AK Partili siyasilerin de katılması nedeniyle gerginlik oluşmuştu. Tartışma bitmeden cenaze namazına başlayan Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul ise cenaze namazına gelenlerden helallik almadan namaza durmuştu. Tartışmalar devam ederken müftü Çortul'un tek başına namaz kılması, tepki toplamıştı.

Osmaniye'nin son günlerdeki 6 şehidinden biri olan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın defninden sonra müftünün yanına gelen kimi vatandaşlar, "Allah'ın kuluna kulluk etmeyin. Allah'ın kuluna kulluk ediyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetmeliklerine ve mevzuatlarına uygun olarak cenaze namazını kıldırdığını söyleyen Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul ise "Cenaze namazının rükünlerine uygun olarak namazı kıldırdım. Alanda bulunan jammer sinyal kesiciler ve aşırı slogandan dolayı getirdiğimiz tekbirlerin sesi yüksek çıkmamış olabilir. Çıkan arbededen dolayı sayın valimize ve komutanlarıma baktım. Belediye başkanımız da 'kıldır namazı' deyince kıldırdım. İstenmeyen olaylar yaşandı. Şehidimize Allah' tan rahmet diliyorum." diyerek kendini savundu.