Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı Osmaniye'de yaşayan Suriyeli Türkmenleri evlerinde ziyaret ederek Ramazan kolisi yardımı yaptı.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu yaptığı açıklamada, "İslam âleminin farklı coğrafyalarında yaşanan savaş ve gerginlikler, milyonlarca Müslüman’ın can ve mal kaybıyla neticelenmektedir. Dünyanın bir kısmı lüks ve israf içerisinde yaşarken bir diğer kısmı yiyecek ekmeğe, içecek suya muhtaç vaziyettedir. Emperyalizmin kirli ve karanlık hesapları kadar ne yazık ki İslam âlemini saran cehalet ve aymazlığın da bu kötü gidişatta payı büyüktür. Hemen yanı başımızda bulunan Irak ve Suriye’de yaşayan soydaşlarımızın durumu çok daha acı verici boyutlardadır." dedi.

Türkmenlerin Türkiye’den umduğu desteği bulamadığı için sahipsiz bırakılmanın ıstırabıyla kavrulduğunu belirten Eroğlu, şunları kaydetti: "Irak’ta ve Suriye’de her etnik grubun bir hamisi varken, Türkmenlerin arkasında duran kimse bulunmamaktadır. Ortadoğu’yu saran ateş çemberinin tam ortasında ne yazık ki Türkmen soydaşlarımız bulunmaktadır. Öte yandan Komünist Çin yönetimi, Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımıza yönelik zulmünü artırarak devam ettirmektedir. Soydaşlarımızın oruç tutması engellenmekte, inanç ve ibadet hürriyetleri kısıtlanmaktadır. Doğu Türkistan’ı işgal altında bulunduran Çin, binlerce yıldır o toprakların asli unsuru olan Uygur Türklerine her türlü eza ve cefayı uygulamaktadır. Çin’in insan hak ve hürriyetleriyle bağdaşmayan bu zalimliğine hür dünyadan hiçbir tepki verilmemektedir. Ülkü Ocakları, kurulduğu günden bugüne her türlü zulme karşı çıkmıştır Yaptığımız basın açıklamaları ile Rusya’ nın Kırım’ı ilhakına ve soydaşlarımıza karşı yapılan insan hakları ihlallerine dikkat çektik. Düzenlediğimiz konferans ve imza kampanyaları ile Doğu Türkistan’da soydaşlarımızın yaşadığı vahşete karşı tepkimizi belirterek bir kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Ramazan ayı içerisinde ülkemizde bulunan soydaşlarımızın ülkücü ailelerin iftar sofralarında konuk edilmesine vesile olarak 'ensar-muhacir' şuurunun oluşmasını hedefledik. İdrak ettiğimiz bu mübarek ayın, Türk-İslâm âleminin zulüm ve baskı altında geçirdiği son 'Ramazan' olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim”