Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, E-90 Otoyolunda dün, doğu ve güneydoğu illerinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı.

Otoyolda çalışma başlatan ekipler, 16 TU 021 plakalı kamyonu durdurarak arama yaptı. Ekipler, kamyonun kasasında 205 kilogramı toz, 1 ton 625 kilogram esrar ele geçirdi.

Gözaltına alınan sürücü A.Ç. ise adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürü Ceren'in basın toplantısı

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, KOM ekiplerinin düzenlediği operasyonun ardından basın toplantısı düzenledi.

Ceren, Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki toplantıda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamalarını fırsat bilen bazı zehir tacirlerinin E-90 Otoyolunu kullanarak uyuşturucu madde taşıyabileceği öngörüsüyle uygulama başlattıklarını söyledi.

Diyarbakır'dan Adana'ya gittiği belirlenen bir kamyonda şüphe üzerine arama yaptıklarını ifade eden Ceren, şunları kaydetti:

"Kamyondaki aramada 1 ton 625 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Bunun piyasa değeri, 7 milyon 500 bin liradır. Gerek zehir tacirlerine gerekse bu uyuşturucu maddeden rant sağlayan terör örgütü mensuplarına bu maddi darbe vurulmuştur. 2013'de bugüne kadar yapılan operasyonlarda, bu esrar maddesiyle birlikte 4 ton uyşturucu madde ele geçirilmiştir. Bireysel kullanım kişi başı hesaplandığı zaman bu uyuşturucuların 850 bin kişiyi zehirleyebilecek kapasitede olduğu anlaşılmıştır. Osmaniye'de ilk defa bu miktarda böyle bir operasyon yapıldı. 2009'da yıllık esrar yakalama ortalamamız 64 kilogramdı. Bunu düşündüğümüzde yüksek bir artış var ve ekiplerin çalışmaları da gerçekten övgüye değer."

Ceren, basın toplantısının ardından operasyona katılan polis ekiplerini tebrik etti.