Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 6 aylık, 1 kilo 140 gram ve 780 gram ağırlığında doğan iki bebek, 3 aylık tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim edildi.

Doğumun hemen ardından ciddi problemlerle ilçedeki özel bir hastaneye getirilen bebeklerin aileleri doktorlara teşekkür etti. Hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Doktoru Tugay Tepe, hastanelerinin bölgenin teknik ve hekim kadrosu açısından en donanımlı yoğun bakım servisine sahip olduğunu söyledi. 1 kilo 140 gram doğan Suriyeli El Nasır ailesinin bebeği ve 780 gram dünyaya gelen Yıldırım ailesinin bebeğin 3 ay önce 3. derece olan Yeni Doğan Yoğun Bakım servisinde tedaviye alındığını aktaran Tepe, “Sağlık açısından gerek kiloları gerekse erken doğumdan gelen birçok riskleri vardı. Şefimiz Doç. Dr. Fatih Temiz hocamız ile bebeklerin her safhasını görüşerek önemli bir problem yaşamadık.” dedi.

6 aylık doğanların hayati riskleri çok yüksek bebekler olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Tepe, “Bize gelen 2 bebeğin hem kiloları düşük hem de erken doğumun getirmiş olduğu bazı problemlere sahiplerdi. Bu bebekleri özellikle beyinde kanama, akciğer gelişmeme, kalpte sıkıntı ve bağırsaklarda beslenme problemleri gibi ciddi sorunları vardı. Bunları aşmak için çok iyi bir bakım ve işin ehli çok iyi bir ekibin çalışması gerekir. Bizde hastane olarak gerekli müdahaleler ile onların hayata tutunmalarına destek olduk. Servisimizde kaldıkları 3 aylık süre içerisinde birçok sorunla boğuştuk ve bebeklerimiz hayat tutundular. 3. ayın sonunda bebeklerimizin kiloları gayet güzel taburcu olmaları için gerekli kriterler kendilerinde mevcut. Şuanda her hangi bir sıkıntıları kalmadı artık ailelerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Uzm. Dr. Tepe, yeni doğan yoğun bakım servisi olarak tek merkezde 41 yatak kapasitesi ile tek servis olarak bebeklerin hayata tutunmaları için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını altını çizdi.