Karaman Valisi Murat Koca esnaf temsilcilerinin ve emniyet personelinin kaynaşmasını sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen yemeğe katıldı. Karaman'daki esnaf temsilcilerinin ve emniyet personelinin kaynaşmasını sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen program, Polisevi'nde gerçekleştirildi. Yemeğe Vali Murat Koca’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ali Konukseven, esnaf odaları temsilcileri, esnaflar ve emniyet şube müdürleri katıldı.

Vali Murat Koca burada yaptığı konuşmasında; Karaman'ın asayiş yönünden ülkenin en huzurlu şehirleri arasında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Karaman’da, vatandaşımız günün her saatinde gönül rahatlığı ile istediği yere gidip gelebileceği güvenli bir ortama sahiptir. Ben bile gece kendi başıma çıkıp rahat bir şekilde şehirde dolaşabiliyorum. İş kazaları hiçbir polisin, jandarmanın müdahalesinin olamayacağı bir alan. Ama sonuçta bizim karşımıza istatistikte bir rakam olarak çıkabiliyor. Bir başka konuda aile ortamında olan aile içi tartışmalar. Bu olaylara dolaylı olarak belki müdahale edilebilir ama zabıtayla önlenebilecek bir hadise değil. Olayın sosyal boyutu çok daha önemli. Geriye kalıyor asayiş olayları dediğimiz husus. Bir hırsızlık vakası olduğunda ben kendi cebimden veya evimden bir şey çalınmış gibi rahatsız oluyorum. Öte yandan ne yapabiliriz de bu sayıyı aşağıya çekebiliriz buna kafa yoruyoruz. Bununla ilgili tedbirler geliştiriliyor”

'AMACIMIZ ESNAF-POLİS BİRLİKTELİĞİ TESİS ETMEK'

Emniyet Müdürü Mehmet Şahne; halkın desteği ile çalışmalara devam edildiğini, vatandaşın günün her saati 155 Polis İmdat telefonunu arayarak sorunlarını rahatlıkla ihbar edebileceklerini ifade ederek, “Bu yemeğimizin temel amacı esnaf ve polis arasındaki ilişkileri güçlendirerek sizlerin bize ayna olmasını, eksik ve gediklerimizi görmektir. Geçmiş yıllara oranla ilimizin nüfusunda bir artış oldu. İşsizlikte Türkiye’nin en sonuncusuyuz. Bunun yanında trafik kazalarında yaptığımız denetimler sayesinde yüzde elli oranında bir azalma oldu. Geçen gün İl Trafik Komisyonunda önümüzdeki yıl bu oranı yüzde 10 daha aşağı çekmeyi düşünüyoruz. Trafik alt yapısıyla ilgili belediyemizin ve Ulaştırma Bakanlığının koordinesinde akıllı kent projesi kapsamında bir takım yeni hareketler olacak. Işık ihlalleriyle ilgili kontrollerimiz olacak. Biz kendi adımıza şehirde trafik kültürünü ne kadar sağlıklı hale getirirsek, şehir kültürünün de o derece düzenli gelişeceğini düşünüyoruz. Özellikle çocuklarımıza yönelik toplum destekli polislik şubemiz ve çocuk şubemiz belediye ve bazı sivil toplum örgütleriyle projeler geliştiriyorlar.
Geçen yıl, Gelecek Sizinle Gelecek Projesiyle 8 bin öğrencimize ulaştık. Bu yıl aynı projeye 4. sınıfları da ilave ederek devam ettireceğiz. Bu projedeki temel amaç doğru davranış kurallarını sergileyerek çocuklara ‘poli rozet ve poli kartlar’ hediye ederek onlara doğru davranış kurallarını alışkınlık haline getirmelerini sağladık” diye konuştu.

Toplantı esnafların görüş ve düşüncelerinin alınması ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.