Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Gökhan Erkmen ve Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Mahir Cantorun, muhalif basını susturma amacıyla İpek Medya Grubu´na yönelik operasyonları kınadı.

İpek Medya Grubu’na yapılan baskınları doğru olmadığını belirten OGC Başkanı Gökhan Ermen, ülkede demokrasi adına hiç bir şeyin kalmadığını aktardı. Bugün Gazetesi, Bugün TV ve Kanaltürk televizyonunu bünyesinde bulunduran İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla demokrasinin bir kez daha ayaklar altına alındığını vurgulayan Ermen, “Basın özgürlüğü çok önemlidir. Basın özgür değilse toplum özgürleşemez. Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlerde böyle bir baskının altında çok ciddi planların yattığı aslında aşikardır. Basına ve basın emekçilerine yapılan tüm haksız baskıları, göz altıları, tutuklamaları ve bugün yapılan polis baskınını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Hedef göstermeyle, tutuklamalarla, göz altılarla, operasyonlarla ve baskılarla gazetecilik mesleği engellenemeyeceği gibi basın mensupları susturulamayacaktır.” dedi.

Medyayı yıldırma operasyonlarına karşı olduğunu belirten AGC Genel Sekreteri Mahir Cantorun da asli görevi olan haber alma ve bunu kamuoyuna duyurmasından dolayı medya mensuplarına yapılan her türlü baskıya karşı olduklarını söyledi. Geçmişte olduğu gibi bu günkü hükümetin birilerini kendine düşman etme politikasından vaz geçmesi gerektiğine dikkat çeken Cantorun, “Yaşadığımız bu topraklar hepimizin birlikte yaşaması gereken bir vatandır. 80 öncesi sağ-sol, 90 sonrası Türk-Kürt ve 2000 sonrası yandaş muhalif ayrıştırmaları bize fayda sağlamamıştır. Bunun için hükumetlerin özgür medyayı susturmaya yönelik yapacağı her türlü baskı ve yıldırma girişimleri ülkeyi birleştirmekten çok parçalanmaya götürür.” diyerek İpek Medya Grubu’na yapılan baskılara tepki gösterdi.