Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı ekipler belediye plajında vatandaşları çeken akıntı ve boğulma olaylarında alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirdi.

Karadeniz Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı ekipler Ereğli Belediyesi plajına gelerek burada denize giren vatandaşları çeken akıntı ve boğulma olayları sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler içeren broşürlerle uyardı. Yapılan anons sonrası plaja gelen vatandaşlar, jandarmanın hazırladığı çeken akıntının özellikleri ve çeken akıntıya kapılan kişinin ne yapması gerektiğini anlatan slayt gösterisini izledi. Jandarma ekipleri slayt gösterisinin ardından kurduğu stantta, araçların camlarına ve kumsala inip plajda güneşlenen vatandaşlara broşür dağıttı.

Jandarma ekiplerinin etkinliğine destek veren Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı Cankurtaran Sorumlusu Yıldıray Ağar, Karadeniz’de sıkça görülen çeken akıntının bilinçsizlik nedeniyle ölümle sonuçlanabildiğini söyledi. Bu yıl plaja ilgilinin geçene yıllardan daha fazla olduğunu ve şu ana kadar 70’e yakın boğulma vakasına müdahale ettiklerini anlatan Ağar, belediye plajı alanı dışındaki bölgede bir ölümlü boğulma olayının yaşandığını ifade etti.

Yapılan açıklamaların ardından jandarma ekipleri yaklaşık iki saat boyunca plajda kalarak vatandaşlara çeken akıntı ve boğulma olaylarında alınması gereken önlemlerle ilgili bilgileri içeren broşürler dağıttı.