Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Hacı Hasan Doğru Fen ve Ayşe Doğru Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Osmaniye Matematik Yarışması (OSMAY) rekor katılım ile yapıldı.

Hoşgörü Eğitim Kurumları Özel Hacı Hasan Doğru Fen ve Ayşe Doğru Anadolu Liseleri tarafından kurulduğu günden beri her yıl yapılan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen OSMAY 2015, bir önceki yıla göre yüzde 70 artış ile bin 100 ortaokul 8. sınıf öğrencisinin katılımı ile Hoşgörü Eğitim Kurumları kampüsünde gerçekleştirildi. OSMAY'ın il bazında bir matematik olimpiyat olduğunu belirten Özel Hacı Hasan Doğru Fen ve Ayşe Doğru Anadolu Liseleri Müdürü Lokman Kılıç, "Yarışmaya Osmaniye’nin yanı sıra çevre illerin ilçelerinden de katılım oldu. Bundan dolayı mutluluk duyduk. Amacımız okullar arası bir heyecan oluşturmak, öğrencilere bir farklılık yaşatmak. Bu imtihan sonucunda matematik dehalarını tespit ederek gelecekte TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında bir şampiyon çıkarmak. 4.sünü düzenlediğimiz Matematik Yarışmasına gösterilen yoğun ilgiden dolayı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul idaresine ve velilere teşekkür ediyorum. Özel Hacı Hasan Doğru Fen ve Ayşe Doğru Anadolu Liseleri olarak eğitime yaptığımız yatırımın karşılığını 1 milyon 987 bin 488 öğrencinin girdiği ve soruların zorluğundan dolayı öğrencilerin zorlandığı 2015 YGS sonuçlarına göre tüm puan türlerinde il birincisi olan Hacı Hasan Doğru Fen lisesi öğrencisi Nadide Fettahlıoğlu bizim tüm yorgunluğumuzu unuturdu. Biz Hoşgörü eğitim kurumları olarak Osmaniye'nin adını Türkiye'de duyurmak için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yarışmanın sonuncunda yarışmaya katılan öğrencilere çekiliş ile 1 adet akıllı telefon, 3 adet tablet bilgisayar ve 6 adet akıllı bileklik hediye edildi.