Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, bugün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının yüzde 20’sini açıkladı.

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) birinci aşaması olan YGS, tüm yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda bugün saat 10.00’da başlayıp 12.40’da tamamlandı.

Sınav süresince toplam 314 bin 816 personelin görev yaptığını kaydeden ÖSYM Başkanlığı, "Ülkemizin geleceği olan 2.046.716 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülerek sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Yönetim kurulu kararı doğrultusunda 2015-YGS’ye ait sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20’sinin yayımlandığını bildiren ÖSYM, adayların sonuç açıklama sonrasında sınavda yer alan soruları kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ais.osym.gov.tr adresinden erişebileceklerini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın hukuka aykırılık kararına rağmen ÖSYM Başkanlığı, soruların tamamı yerine yüzde 20'sini yayınladı. Kalan yüzde 80'lik bölüm ise YGS sonuçları açıklandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacak.