Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığında sigortalı olarak istihdam edilmek üzere 17 adet sözleşmeli yerli uzman personel alınacağı bildirildi. Giriş sınavı sözlü usulü ile 21 Temmuz 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak, aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; ÖSYM’nin internet sayfasında (http://www.osym.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Biyokimya, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Ekonometri, Tarih, Tarih Öğretmenliği, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Çeviribilim, Mütercim-Tercümanlık, Üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olup Eğitim Bilimleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme veya Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinden birinde yüksek lisans yapmış olanlar sınava başvurabilecek.

Başvurular ilanın yayımlandığı tarihten başlamak üzere 03 Temmuz 2015 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, ÖSYM Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Bilkent Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekiyor. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak. Başvurusu kabul edilen adayların listesi, sınav yeri ve tarihi son başvuru gününü takip eden 5işgünü içerisinde, ÖSYM’nin internet sitesinde ilan edilecek. Adaylar ilan edilen tarih ve saatte sözlü sınava tabi tutulacaklar.

SÖZLÜ SINAVDA NELER SORULACAK

Sözlü sınav adayların; öğrenim dallarına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilecek.
Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak pozisyon sayısı kadar kazananların listesi belirlenecek. Sınav sonucu asil listede yer alan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında duyurulacak ayrıca adaylara yazı ile de bildirilecek.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 gün içinde yazılı olarak ÖSYM’ye itiraz edilebilecek. Ayrıca gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulandı.