Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) basın mensuplarına akredite uyguluyor. ÖSYM, sınavdan sadece belli kurumların görüntü almasına izin verdi.

Medya kuruluşlarına geçtiğimiz hafta yazı gönderen ÖSYM, Pazar günü yapılacak YGS sınavından görüntü alınması için başvuru yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine yapılan başvuruları değerlendiren ÖSYM, birçok basın kuruluşuna çekim için izin vermedi.

Bu arada, konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ÖSYM, basına uygulanan akredite için ‘başvuran medya kuruluşlarının çok olmasını’ gösterdi. Sınav sorularının sadece yüzde 20’lik kısmını açıklaması kamuoyunda tartışmaya neden olan ÖSYM yetkilileri, “2015-YGS’de sınırlı sayıda ulusal ajanslara ve basın kuruluşuna çekim izni verilmesini ve basın kuruluşlarının ilgili ajanslardan haber ve görüntü paylaşımını zorunlu kılmıştır.” ifadelerini kullandı.

SINAVDA 2 MİLYON 46 BİN ADAY TER DÖKECEK

Üniversiteli olma yolunda ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın yapılacak. 2 milyon 46 bin 732 adayın ter dökeceği sınav tek oturumda olacak. Sınav saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. Toplam 4 testten 160 soru sorulacak.