Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlar tarafından dövülerek hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın, darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği ileri sürülen otel sahibi Erdoğan Gözseçen’in yargılanmasına başlandı. Mahkemede hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuksuz sanık Gözseçen, “20 dakikalık silinme denilen olay, bu belirttiğim otelin elektrik ana şartelini kapatmam sürecinde gerçekleşti. Bilgisayarlar için güç kaynağımız vardı ama olay günü yokmuş. Önceden olduğunu sanıyordum. Olay anında polisler gelip kameraları kapatmamı istedi. Suçsuzum." dedi.

Eskişehir’de 2 Haziran’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlar tarafından dövülerek yaralanan Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü hastanede 35 gün sonra hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın, olay günü darp edildiğini gösteren ve bölgedeki bir otelden alınan güvenlik kamera görüntülerinin 20 dakikalık bölümünün jandarma Kriminal tarafından yapılan incelemesinde silindiği tespit edilmişti. Ali İsmail Korkmaz Davası ile ilgili Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği cezaların Yargıtay’a taşınmasının ardından, Ali İsmail’in olay gecesi ‘darp görüntülerini sildiği, suç delillerini yok ettiği, gizlediği ve değiştirdiği’ iddiasıyla Beşik Otel sahibi ve yetkilisi Erdoğan Gözseçen hakkında, geçtiğimiz günlerde 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

SUÇ DELİLLERİNİ GİZLEMEK VE SİLMEKTEN 5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Ocak 2015 tarihinde hazırladığı iddianamede, şüpheli otel sahibi Erdoğan Gözseçen’in, gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla bir suçun delillerini yok ettiği, sildiği, suç delillerini yok etme suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirterek, mahkemeye başvurarak sanık hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılmasını talep etti.

'POLİS OTELE GİRİP, KAMERALARI KAPATIN, 10 DAKİKA GERİ GELİN DEMİŞ'

iddianamede, “Beşik Otel’e ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinde, 3 Haziran 2013 tarihinde saat 00.16.42 ile 00.17.56 saatleri arasında 74 saniye ve 00.18 ile 00.39.00 saatleri arasında 20 dakika 33 saniye görüntü kaydının eksik olmasının nedeninin, güç kesintisi sonucu meydana geldiğinin bildirildiği. Yapılan soruşturmada polis memuru H.E.’nin otele girdiği, otel sahibi olan şüpheli Gözseçen’e ‘kameraları kapatın, daha önceki saate gel, 10 dakika öncesine gel’ dediği ve şüphelinin de güvenlik kamerasını kapatarak, kayıtları sildiği.” ifadesini yer verildi. Bunun üzerine açılan dava, bugün Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmada tutuksuz sanık Erdoğan Gözseçen ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede kendini savunan sanık Gözseçen, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

"OTELE GELİNMESİNDEN RAHATSIZ OLDUK VE ANA ŞALTERİ İNDİRİP ELEKTRİKLERİ KESTİM'

Otelde 8 adet güvenlik kamerası bulunduğunu anlatan sanık Gözseçen, görevlilere, bu kameraların yaptığı kayıtları eksiksiz olarak kendilerine teslim ettiğini anlattı. Olay günü, ortalık karışıp kavga çıkınca kameraların fişini çektiğini, kesinlikle kamera kayıtlarını silmediğini kaydeden sanık Gözseçen, “Kayıtlarda en ufak bir oynama yoktur. Kameraları kapatmadım. Sadece otelin elektriğinin ana şartelini kapattım. Çünkü dışarıda kavga ve kargaşa vardı. Polisler ve göstericiler otele geliyordu. Müşterilerim rahatsız oluyordu. Polis ve eylemciler, otele gelmesinler diye otelin elektriklerini ana şalterden kestim.” diye konuştu.

Suçsuz olduğunu ve bu nedenle beraatini isteyen sanık Gözseçen, kendini şu sözlerle savundu: “Kesinlikle kamera kayıtlarında bir oynama yapılmadı. 20 dakikalık silinme bölüm ise otelin elektrik ana şalterini kestiğim sürede oluştu. Burada art niyetim yoktu. Ana şalteri kapattığımız bilgisayarlar için güç kaynağımız vardı. Ama olay günü güç kaynağımız yokmuş. Oysa ben olduğunu sanıyordum. Olay sırasında polisler bana gelip, kameraları kapatmamı istedi. Ancak ben kameraları kapatmadım."

Mahkeme, ‘Görüntüleri silme, gizleme, yok etme’ suçundan dolayı hakkında dava açılan polis H.E. ile otel sahibi Erdoğan Gözseçen’inin yargılandığı davanın birleştirilmesine karar verdi. Bu nedenle mahkeme davayı 3 Nisan 2015'e erteledi.