Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği'nin (ODER) 15. kuruluş yıldönümü onuruna ve Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında otizmli çocuklar, ailelerine konser verdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konser, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) ile Selin Atasoy tarafından verildi.

Sunuculuğunu Ayçe Dikmen'in yaptığı konserde İZOT korosuna, aynı zamanda psikolog doktor olan Selin Atasoy eşlik etti. ODER Başkanı Ergin Güngör, yaptığı konuşmada otizmli bireyler için imkansızı ifade eden ekip çalışmasının olabilirliğinin en somut örneklerinden birini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Güngör, “Otizm farkındalığı için evrensel dokunuş aracı olan müzikle tek bir yürek, tek bir göz ve tek bir ses olmaya çalışılmaktadır. Nisan 2013'te, uzman müzik öğretmeni Şef Orçun Berrakçay tarafından kurulmuştur. Yaklaşık 40 üyesi bulunmaktadır. Dünyada örneği yoktur. Yalnızca otizmli bireylerden oluşmaktadır.” diye konuştu.

Birbirinden güzel parçaları seslendiren koro, yoğun alkış aldı. Konser sırasında otizmli gençlere eşlik eden Atasoy, heyecanını, “Bugüne kadar çıktığım en özel konser bu oldu. İnanın şu an inanılmaz heyecanlandım.” diyerek dile getirdi. Konser sonunda ODER Başkanı Güngör, ekibe eşlik eden beş eğitmen ve Selin Atasoy'a plaket verdi.