Filipinli inşaat mühendisi JR.Sevilla, tanıştığı Türk mühendislerden etkilenerek Müslüman olup Ahmed ismini aldı.
Amman’da Türk bir şirketin yapımını üstlendiği havaalanında Müslüman mühendislerle çalışan Ahmed JR onların yaşam tarzından etkilenerek Müslüman olduğunu açıkladı..
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'u makamında ziyaret eden Ahmed JR hidayeti ile ilgili şunları söyledi: “2012 yılında yaşanan deprem felaketinde ülkemde sadece Müslümanlarının yardım ettiğini gördük. Her başımıza musibet geldiğinde yanımızda hep Müslümanları gördük. Bu durum bende derin izler bıraktı. Bunun üzerine İslam hakkında bazı araştırmalar yapmaya başladım. Bu arada da Amman’da bir Türk şirketinde yapımına başlanan havaalanında iş buldum. Çalışma ortamı içerisinde Müslüman kardeşlerimin davranış ve tutumlarını görünce Müslümanlığa olan ilgim daha da arttı. Ve Allah bana hidayeti nasip etti.” dedi
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise Ahmed’in Müslümanlığı seçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek İslam’ın evrensel mesajının bütün insanlık ailesine ulaşması ve İslam’ın barış ve merhamet ikliminin bütün dünyayı kuşatması için herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ahmed’e Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı hat sanatıyla yazılmış, içinde bir ayet ve hadisin yazılı tablo, İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.