Ataşehir'de camlarını kırarak girdikleri ve yedek kontak anahtarı içeride bırakılan otomobilleri çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kardeş tutuklandı. Zanlıların İçerenköy'de otomobillerin camlarını kırmaları ve bir otomobile girerek götürmeleri ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İçerenköy’de temizlenmesi içi bir oto yıkamacısına bırakılan lüks marka otomobilden şüphelenen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemede, aracın plakasının sahte olduğu belirlendi. Otomobili yıkamacıya bırakan 2 kişi, polisi fark edip kaçtı. Emniyet otoparkına götürülen 2013 model aracın, 20 Ocak’ta Bayrampaşa’dan çalındığı belirlendi.

Polis, yaptığı incelemelerde zanlıların İçerenköy'de otomobillerin camlarını kırmaları ve bir otomobile girerek otomobili götürmelerine ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı.

Hırsızların kimlik ve adreslerini belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Seyfullah A. (26) ile Mehmet Ali A.(21)’yı, başka bir çalıntı otomobille seyir halindeyken gözaltına aldı.

Yapılan inceleme ve ilk sorgularının ardından iki kardeşin, özellikle site otoparklarını tercih ettiği, buradaki araçların camlarını kırdığı, içinde yedek anahtar buldukları otomobilleri alarak kaçtıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri Anadolu Adalet Sarayı'nda tutuklandı.