İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan ve 38 oto hırsızlığı olayı ile suçlanan biri kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da oto hırsızlık suçlularına yönelik çalışma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 aylık çalışma ile 19 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon, 02 Haziran 2015 tarihinde İstanbul merkezli olmak üzere Sivas, Çanakkale, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Antalya illerinde gerçekleştirildi. 36 farklı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 32 adet oto ele geçirildi.

Çalınan otomobillerden yüksek model olanlarının motor şasi numaraları trafikten men edilmiş ağır hasarlı araçların şasi numaraları ile değiştirilerek yeni alıcılara ikinci el otomobil olarak satılıyordu. Düşük model olan ya da ikinci el piyasasında satılamayacak durumda olan otomobiller ise parçalanarak yedek parça olarak değerlendiriliyordu.

Gözaltına alınan N.E. liderliğindeki 19 şüpheli İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheliler arasında oto hırsızları, oto tamircileri ve çalıntı araçları satın alan kişilerin de bulunduğu belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 19 şüpheli, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.