Ankara’da bir oto tamircisinde balata spreylerinin patlaması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangının birbirine bitişik diğer dükkanlara sıçmasını engellemek için zamanla yarışırken, spreylerin patlaması ve yangın anı ise bir cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay saat 17.00 sıralarında Yenimahallle Yeni Başkent Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bir oto tamircisinin üst katında bulunan yedek parça bölümündeki balata spreyleri sıcak havanın etkisiyle patlamaya başladı. Patlama sonrası üst katı kısa sürede alevler sararken durum, itfaiye ekiplerine haber verildi.

Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etmeye başladı. Ekipler, yangının diğer dükkanlara sıçrama ihtimaline karşı zamanla yarıştı. Bir süre devam eden çalışmalar sonrası yangın kontrol altına alındı ve söndürme çalışmalarına başlandı.

Yangın sırasında üst katta kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Yangın anı bir cep telefonu kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntüler de balata spreylerinin patlama sesleri duyulurken, dükkanı adeta yutan alevlere itfaiye ekipleri müdahale etmeye çalışıyor.