Şehirler arası sefer yapan otobüs firmaları, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylardan dolayı seferleri iptal edip kontak kapattı.

Batman Otobüs Terminali'ndeki firma yetkilileri, batı illerinde otobüslerin taşlandığı ve saldırıya uğradığını dile getirerek, bugün itibari ile seferleri iptal etti. Bilet satışlarını durduran firma yetkilileri, önceden sattıkları biletleri de erteledi. Farklı şehirlere yolculuk yapmak için önceden bilet alan birçok yolcu ise çantalarını otogara bırakıp evlerine dönmek zorunda kalıyor.

Firma yetkilileri son günlerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde Batman, Diyarbakır ve Şırnak arabalarına saldırıların artması nedeniyle Batı’ya giden araçlarına şoför bulamadıklarını dile getirdi. Şoförlerin can güvenlikleri nedeniyle çalışmadıklarını ifade eden yetkililer, zor günler geçirdiklerini aktardı.

Firma yetkililerinden Selim Karataş, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, bugün itibari ile kontak kapattıklarını belirterek, kendilerine yönelik yapılan saldırılar yüzünden sefere çıkamadıklarını söyledi. Yaşanan olayların bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Karataş, “Can güvenliğimiz yok. Hiçbir yolcumuzun can güvenliği yok. Bu olayların bedelini yolcularımız ve biz ödemek zorunda değiliz. Bizim can güvenliğimiz sağlanmalıdır. Akan kanın durdurulması lazım. Barışın sağlanması için yaptığımızın bir tepki olarak kabul edilmeli. Dün Batman’a gelen araçlarımızın hiçbiri otogara girmedi. Hepsi direk sanayiye tamire gitti. Hepsi polis eşliğinde hareket ediyor.” dedi.

“ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN ÖĞRENCİ GÖNDEREMİYORUZ”

Üniversiteye kayıt yaptırmak için gitmek isteyen öğrencileri gönderemediklerini altını çizen Karataş, şunları kaydetti: “Bu olaylar yüzünden Doğu ve Güneydoğu'nun hepsi mağdur. Buraya gelen vatandaş eşyalarını bırakıp evine gidiyor. Bayram tatili için insanlar hazırlık yapıyor. Gitmek isteyen kişi çok, ancak insanlar gidemiyor. Birçok bileti iptal ediyoruz ya da erteliyoruz. Ne zaman gidecekleri de belli değil. İkinci bir karara kadar kontaklarımızı kapattık. Yolcularımıza ulaştık, durumu bildirdik. Bundan dolayı insanlar otogara gelmiyor. Barışın sağlanması için biz de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bir an önce son bulsun bu durum.”