Samsun’un Çarşamba ilçesinde dün yolcu otobüsü ile özel halk otobüsünün çarpıştığı trafik kazasında yaralı vatandaşlardan bir kişi hayatını kaybetti. 15 kişi taburcu olurken, 7 kişinin tedavileri sürüyor.

Dün Samsun-Ordu karayolunun Çarşamba sınırları DSİ Kavşağı'nın yakınında saat 11.10 sıralarında Ordu yönüne seyir halinde olan İsmail Z. (47) idaresindeki 52 EV 373 plakalı Ünye Birlik’e ait yolcu otobüsü, önünde seyir eden ve sollayarak geçmeye çalıştığı Zabit C.’nin (50) kullandığı 55 RT 083 plakalı Çarşamba Özel Halk Otobüsü'ne çarptı. Kazada her iki otobüste bulunan 23 yolcu yaralandı. Halk otobüsünde sıkışan bir kişi de ekipler tarafından 10 dakika sonra çıkarıldı. 23 yaralı 112 acil ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalelerinde sonra Çarşamba Devlet Hastanesine sevk edildi. Durumu ağır olan 5 kişi Samsun’da ki çeşitli hastanelere sevk edilirken 3 kişinin Çarşamba Devlet Hastanesi Ortopedi ve Genel Cerrahi servislerinde tedavileri sürüyor. 15 kişinin ise taburcu edildiği öğrenildi.
İlk önce Çarşamba Devlet Hastanesine oradan da ambulansla Samsun’a sevk edilen yaralılardan Kadir Şahin (70), yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şahin’in cenazesi, bugün Salıpazarı ilçesi Konakören (Köyü)Mahallesi’nde ikindi namazından sonra defnedileceği öğrenildi.

YOLCU OTOBÜSÜNÜN ŞOFÖRÜ DE HASTANEDE

Kazanın nasıl olduğu araştırılırken, İsmail Z. (47) idaresindeki 52 EV 373 plakalı Ünye Birlik’e ait yolcu otobüsün, Zabit C.’nin (50) kullandığı 55 RT 083 plakalı Çarşamba Özel Halk Otobüsü yolcu indirirken arkadan çarptığının üzerinde duruluyor. Ünye Birlik’e ait yolcu otobüsün şoförü 47 yaşında ki İsmail Z.’nin de kazada ağır yaralanarak dün gece ameliyata alındığı ve Samsun’da ki bir hastanede yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü de öğrenildi.