Sarıyer'de otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden iki kadının cenaze namazları aynı camide yan yana kılındı. Vefat eden kadınlar, yakınlarının gözyaşları arasında birlikte toprağa verildi. Cenazede konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şoförün ifadesinde araçta teknik bir arıza oluştuğunu söylediğini dile getirdi.

Olay dün Arabayolu Caddesi'nde meydana gelmişti. İstanbul Otobüs A.Ş.'nin yolcu otobüslerinden biri, kaldırımda yürüyen Sevim Paralı (59) ve Gül Fürüye Düzgün'e (48) çarparak ölümüne sebep olmuştu. Düzgün ve Paralı'nın naaşları olaydan sonra Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişti. Otopsi işlemlerinin ardından iki kadının naaşı, cenaze namazı için Tarabya Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze merasimine, ölen kadınların yakınlarının yanı sıra eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Cenaze töreni boyunca ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

İkindi vakti kadınların cenaze namazı kılındı. Kadınlar için helallik istendi ve dualar edildi. Namazın ardından her iki kadının cenazesi Kireçburnu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞOFÖR İFADESİNDE 'BEN FRENE BASTIM AMA ARABA GAZ YEDİ' DEMİŞ

Cenazede gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kazaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Sıradan bir ölüm değil, insanlar çok daha fazla etkilenmiş. İkisi de genç. Ölümün yaşlısı genci yok. Elim bir kaza. Şoför dünkü ifadesinde, 'ben frene bastım ama araba gaz yedi' diyor, teknik bir hata olduğunu söylüyor. Buraya gelmeden önce emniyetten aldığım bilgi araç teknik incelemeye alındı. Tahmin ediyorum öyle bir sıkıntı var. MOBESE kameradan da gördüğüm kadarıyla araç giderek hızlanıyordu yokuş olmasına rağmen. Hızlanması enterasan. Teknik bir sıkıntı olduğunu tahmin ediyorum. Çok önemli bir mesaj var. Benzer kazalar çoğalmaya başladı. Araçların kesin yoğun bir şekilde bakımları yapılmalı, incelenmeli. Kim olursa olsun bu tür kazaların olmaması en büyük dileğimiz."