Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi üyeleri, engellilerin şehiriçi toplu taşıma araçlarına binmelerine günlük 6 kullanımlık sınırlama getirilmesini düzenledikleri eylemle protesto etti. Dernek Başkanı Müzeyyen Yıldırım, "Görüşmeler sürüyor, eylemden de sonuç alamazsak yargıya gideceğiz. Amaç engelliyi dışarıya çıkarmak, sosyalleştirmek ise bu sınırlama neden yapılıyor?" dedi.

Öğle saatlerinde Şehreküstü Meydanı'nda toplanan engelliler, toplu taşıma araçlarında günde 6 kez limit getirilmesini protesto etti. Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Müzeyyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi Burulaş, bu yıl ikinci kez; geçen sene Mart ayında da toplu taşıma araçlarında engellilerin kullandığı BuKart'lara sınırlama getirmişti. Yapılan girişim ve eylemlerle uygulama geri çekildi. 26 Haziran’dan itibaren Burulaş engelli kartlarına günde 6 kez kullanma limiti getirdi. Engelliler zaten eğer 6 kez kullandıklarında bütçelerine artı yük gelecektir. Bu arkadaşların hem sosyalleşmesini istiyoruz çalışan arkadaşlarımız var, o halde arkadaş işine gitmeyecek, evinde oturacak. Peki nasıl erişebilirlilik, ulaşılabilirlilik oluyor? Biz hakkımızı Burulaş 4 Mart 2014 28931 Sayılı Yasayı ihlal ediyor. Sınırlanan bu hakkımızı geri istiyoruz. Gerekirse yasal yollardan arayacağız. Eylemlerimiz etkili olmazsa yasal yollara müracaat edeceğiz."

AMAÇ SOSYALLEŞTİRMEK İSE BU SINIR NİYE?

26 Haziran öncesinde toplu taşıma araçlarından sınırsız şekilde yararlandıklarına dikkat çeken Dernek Başkanı Yıldırım, "Daha evvel sınırsız hakkımız vardı. Bursa'da 140 bin engellinin olduğu söyleniyor, bunlardan ağır olanların refakatçilerinin ücretsiz kart kullanma hakları var. Dışarı çıkamayanlar arkadaşlarımızı da düşünürsek Bursa’da en az 50-60 bin dışarıya çıkabilen engelli var. Amaç engelliyi dışarıya çıkarmak, sosyalleştirmek ise bu sınırlama neden yapılıyor? Geri adım atılmazsa yapılan görüşmeler de var, sonuç alamazsak, sivil toplum kuruluşuyuz hakkımızı yasal yollardan ararız." diye konuştu.