Teröre tepki adı altında, Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslere yapılan saldırılarda can pazarı yaşanıyor. Antalya'dan Iğdır'a giden bir yolcu otobüsü Konya şehir merkezinde taşlı saldırıya uğradı. Saldırı anı ve yaşanan korku dolu dakikalar bir yolcunun cep telefonuyla çektiği görüntülere yansıdı. Görüntüler, yaşanan can pazarını saniye saniye gösteriyor.

Iğdırlı Turizm'e ait yolcu otobüsü 8 Eylül Salı günü Antalya-Iğdır seferini yapmak üzere Alanya'dan yola çıktı. Yolculuk Konya'ya kadar normal seyretti. Teröre tepki eylemleri nedeniyle otobüsün hareketi gecikti. Konya Otogarı'ndan saat 17.30'da çıkması gereken otobüs yarım saat rötarlı hareket etti. Otobüsün saat 18.00'daki hareketinden 5 dakika sonra ise dehşet anları yaşanmaya başladı. Otobüs, teröre tepki gösteren bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İçinde kadın ve çocukların da olduğu 11-12 yolcu taşıyan otobüse saldırı anı, ülkesi Azerbaycan'a seyahat eden İskender İskenderov tarafından cep telefonuyla dakika dakika kaydedildi. Özellikle kadınların yaşadığı dehşet ve büyük korku kamera kaydına yansıdı. Otobüsün saldırıya uğradığı dakikalarda polis sireni duyulmasına rağmen saldırının devam ettiği görüldü.

Görütülerde, yolcuların içeri atılan taşın büyüklüğünü kameraya gösterdiği görülüyor. Erkekler, çocukları ve kadın yolcuları aralarına alarak korumaya çalışıyor. Azeri yolcu İskenderov çok korkan bir kadın yolcuyu teskin etmeye çalıştığı duyuluyor. Kadının, "Ben Konyalıyım." demesi üzerine “Ben de Azeriyim. Bir şey yok. Korkma tamam mı?” karşılığını veriyor. Bir kadın yolcunun telefonla aradığı yakınlarına şunları söylediği duyuluyor: “Nerede olduğumuzu bilmiyoruz. Yere yattık. Polisler eşlik ediyor. İçeriye taş atıyorlar. Otogardan çıktık, gidiyoruz. Başımızı kaldıramıyoruz. Büyük taşlar geliyor.” Bir başka yolcu bir kadına şunları söylüyor: “Eğil eğil. Kafanı indir. Teyze başını indir, tam indir.” Büyük korku yaşayan kadınların sürekli ağladığı duyuluyor.

Bir süre polis otosunun eşlik ettiği otobüs daha sonra yoluna yalnız devam ediyor. Azeri yolcu o dakikadan sonrasını otobüsün içini göstererek anlatmaya başlıyor. İskenderov şunları söylüyor: “Burada biz yalnız başımızayız. Polisler filan takip etmiyor, korumuyor. 2 polisin de önünde işte böyle bir hal alındı. Tek başımıza gidiyoruz. Şimdi bizi ne yapacaklar onu da bilmiyoruz.”

Saldırının ardından otobüsün, camları kırık bir şekilde yoluna devam ettiği görülüyor.

Seyahatini tamamlayıp ülkesine ulaşan Azeri İskender İskenderov, saldırıda yaralananlar olduğunu, polisin onları alarak hastaneye götürdüğünü belirtti. Polislerin otobüse kısa bir süre eşlik ettikten sonra ayrıldığını anlatan İskenderov, Akşehir'e kadar durmadıklarını, yolcuların orada başka bir otobüse aktarıldığını kaydetti. Saldırı sırasında bir yandan görüntü çektiğini diğer taraftan da 7-8 yaşlarında bir kız çocuğuna siper olduğunu anlatan İskenderov, “Orada Konyalı bir kız vardı. Başına gelen taşı tutmasaydım ölecekti.” dedi.