Kurban Bayramı tatilinin bitmesiyle birlikte İstanbul’a dönüş çileli başladı. Otobüsler saatlerce otogara giremedi. Gidecekleri yere geç kalan yolcular, beklememek için uzun süre yol yürüdü. Vatandaşlar ve otobüs sürücüleri yaşanan aksaklığa tepki gösterdi.

9 günlük bayram tatili sona erdi. Okulların da Pazartesi açılmasıyla birlikte yaz tatilini Anadolu ve Trakya’da geçiren İstanbullular, büyük şehrin yolunu tuttu. Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluştu. Otobüsler uzun süre, gara girmeye çalıştı. Varacakları yere geç kalan, uçağı kaçırma riski bulunan vatandaşlar, otobüslerden inip yürüdü. Vatandaşlar ve otobüs sürücüleri her yoğunlukta Otogar’da büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

OTOGARA GİREBİLMEK İÇİN 2 SAAT BEKLEDİLER

16 saatte Fethiye’den geldiklerini dile getiren otobüs sürücüsü Samih Karslıoğlu şöyle konuştu: “ Yaklaşık 2 saatten fazladır giremiyoruz. Sıkıntı, otogarın sisteminden kaynaklanıyor. Sap samana karışmış. Burada her yoğunlukta bu sıkıntı yaşanıyor. Çoğu yolcu havalimanına yetişmeye çalışıyor. Rezil oldular.”