Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’nda ücret muamması yaşanıyor. Otogarın çıkışında ilk 1 saat ücreti olarak 8 TL yazarken, 5 metre ötede ise ‘UKOME kararı gereği 0-25 dakika ücretsizdir’ yazısı dikkat çekiyor. Otogar yetkilileri konunun mahkemede olduğunu belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ücret ödeyen sürücülerden imza toplayıp, ceza kesmeye hazırlanıyor.

Büyük İstanbul Otogarı'nda giriş çıkışlar ücretlerindeki belirsizlik halen devam ediyor. Aylar öncesinden ilk 25 dakika için ücret alınmayan otogarda yeni uygulamayla giriş çıkışlardan 8 lira alınmaya başlandı.

Konu mahkemeye intikal ederken, otogara giriş çıkışlarda ücret konusundaki kafa karışıklığı sürüyor. Otogarın çıkışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk 25 dakika ücretsizdir yazısı görülürken, 5 metre gerisindeki 'İlk bir saat 8 lira' yazısı dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri de otogarın çıkışında ilk 25 dakika içinde çıkan sürücüleri haksız bir şekilde para verdikleri gerekçesiyle uyardı. Zabıtalar, sürücüleri şikayetçi olması konusunda imza atmaya davet etti.

Haksız bir şekilde para alındığını belirten sürücüler, çok kısa süre kalmalarına rağmen 8 lira ücret alınmasının çok yüksek olduğunu vurguladı.