Ramazan Bayramını sevdikleriyle geçirmek isteyen vatandaşlar son güne kalınca otogarlarda büyük yoğunluk yaşandı. Düzenlenen ek seferlere rağmen çok sayıda kişi bilet bulmakta güçlük çekiyor.

Bursa şehirlerarası otobüs terminali de bayram yoğunluğundan nasibini aldı. Arife günü sıra dışı yoğunluğun yaşandığı terminalde günler öncesinden biletlerini alanlar sıkıntı yaşamadı. Firmaların koyduğu ek seferlere rağmen bilet bulamayanlar son bir ümitli firmaların kapısını çaldı.

Bayram için Manisa’ya giden Sevilay Türkoğlu şunları söyledi: “Bayram için Manisa’ya gidiyorum, yoğun, bekliyoruz. Ben İstanbul’dan geliyorum, bir saat rötarlı otobüsler. Bu günde resmi tatil olmasından dolayı, sabahtan başlayan bir yoğunluk var. Ben biletimi on gün önceden aldım, şimdi hiç yer yok bilet kalmamış. Ek seferler bile dolu.”

Erzurum’a giden Necmi Tekin ise şunları kaydetti: “Özlemişiz memleketimizi, özlem gidermeye gidiyoruz. Bayramımızı yapıp döneceğiz. Biletlerimizi bir ay önceden ayırdık. Yoğunluk fazla şimdi bilet bulamazsın.” Muş'a giden Ahmet Yalçın, “Yılda bir kez fırsatımız oluyor. Sılayı rahim yapacağız, anne babamızı ziyaret edip döneceğiz. Yoğunluk çok fazla, önceden yer ayırmasak yer bulamazdık.” şeklide konuştu.

ONDAN SONRA BAYRAM KALTİAMLARI OLUYOR

Arife gününde yollarda yaşanan yoğunluk otobüs sürücülerini de korkutuyor. Nilüfer Turizm kaptanlarından Cemal Günaydın, yolcu ve trafikte bayram yoğunluğu yaşadıklarını ifade ederken, “Trafik yoğunluğu bizi perişan ediyor. Yollar çekilmiyor, acemi sürücü çok. Kendini bilmeyenler ayrı, cep telefonları başlı başına bir sorun. Face giriyor adam, mesajlaşıyor, telefonla ilgileniyor. Aynaları kullandıkları yok. Ondan sonra bayram katliamları oluyor.” diye konuştu.

Star Batman turizm yetkilisi Kenan ışık ise, bayram yoğunluğundan dolayı memnun olduklarını dile getirirken, “Memnunuz, Allah'a çok şükür. Biletler tükendi. Bu gün son gün, ilavelerde dolu, Arife günü arabalarda yer yok.” dedi.

Efe Tur’dan Medeni Alptekin de, bayramın birlik ve beraberlik getirmesini dilerken, “Yoğunluk var ama standartlar gelişti, hızlı tren olsun, uçak olsun, yolcunun birçoğu bunlara rağbet ediyor. Şimdi bayram nedeniyle biletler tükendi ama eski arz yok. Her firma eskiden 100 servis kaldırıyorsa şimdi 50 servise düşürdü. Ama buna da şükürler olsun.” şeklinde konuştu. Star Diyarbakır’dan Bekir koç ise, şunları söyledi: “Yoğunluk şimdi özellikle kısa yollarda var. Uzun yollar zaten dolu, kısa yollar ise günübirlik gidiyorlar.”