Ankara’da dün gece LPG dönüşüm servisinde yaşanan ve 5 kişinin yaralandığı patlama sonrası meydana gelen hasar bugün ortaya çıktı. Patlama meydana gelen işyerinin camları, kapıları kırılırken, eşyalar kullanılamaz hale geldi. İşyerinin çevresi de tentelerle kapatıldı. Patlamanın yaklaşık 70-80 bin TL zarara yol açtığını belirtildi.

İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde 1354 cadde (Eski 21) cadde üzerinde bulunan LPG otogaz dönüşüm sistemleri servisinde dün meydana gelen patlama sonrası olay yerinde sabah başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Benim üyem değil ama biz sanayiciyiz ziyaret etmek için geldim. Arkadaşlar da yanıklar varmış, işyeri sahiplerinde de yanıklar varmış. Gerisi yerine getirilebilir. Önemli olan sağlık.” ifadelerini kullandı.

Patlamanın gerçekleştiği LPG otogaz dönüşüm servisinin bitişiğinde bulunan işyerindeki esnaf Ali Tekin de ”Komşumuzdan gaz kokusu aldık tam uyarmaya gidecekken patlama oldu bizde buradaydık akabinde yangın çıktı. Patlamanın olduğu yerden gelen yangın tehlikesi vardı yangını bertaraf edip itfaiye ve polise haber verdik yaralılara yardımcı olduk.” diye konuştu.

Patlamayı gören başka bir esnaf ise şöyle konuştu: “İçeride çalışıyorduk, ilk patlama olunca bu taraftaydık. Patlama olunca yan taraf yırtıldı bu tarafa doğru. Ateşler içeriye doğru gelince biz çalışanlarımızla dışarı çıktık. Muhtemelen 80-90 bin TL civarında zarar vardır. İtfaiyeci arkadaşlar geldiler raporlarını tuttular.”