Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 5 yaşındaki kız çocuğuna çarpan otomobil sürücüsü, yardım etmek yerine kaza yerinden kaçtı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kızın 50 kuruşu yerde kaldı.

Kaza, ilçeye bağlı Potbaşı Mahallesi Bayramoğlu Sokak üzerinde saat 13.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bakkala gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Yağmur Kılıç'a, çevredeki vatandaşlar tarafından plakası tespit edildiği ileri sürülen beyaz renkli bir otomobil çarptı. Kazanın hemen sonrasında aracından inen sürücü, küçük kıza baktıktan sonra yardım etmek yerine olay yerinden uzaklaştı.

Yol kenarında çalışan işçilerden Turgay Demircan yaralı kızın yardımına koştu. Çevredeki vatandaşların da geldiği olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri küçük kızı ambulansa alarak ilk müdahalesini yaptı. Kazada korkan ve şoka giren Yağmur Kılıç'la konuşan sağlık görevlisi, küçük kızın sakinleşmesi için elinden geleni yaptı. Kazayı haber alan küçük kızın annesi Ayten Kılıç, ambulansa binerek kızıyla birlikte Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KÜÇÜK KIZIN 50 KURUŞU KAZA YERİNDE KALDI

Kaza sonrasında gerekli tutanak için çalışmalara başlayan trafik polisleri, yerde küçük kızdan kalan 50 kuruşu buldu. Olayı gören görgü şahidi Turgay Demircan, "Beyaz bir toros geldi. Çocuğa, kasisi geçtikten sonra vurdu. Ben de çocuğu almaya koştum. Kenara getirdim. Adam aşağıya indi. Çocuğa baktı. Ondan sonra korktu herhalde. Kaçtı gitti. Sürücü 35-40 yaşlarında falandı." dedi.

Olaydan sonra plaka üzerinde çalışma yapan trafik polislerinin ilk belirlemesine göre, sürücünün T.Ş. olduğu ve aranmasına başlandığı öğrenildi.