Eyüp'te, geçmeye çalıştığı ticari taksiye çarpan otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan hafriyat kamyonuna çarptı. Otomobilde bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Vatan Caddesi Anıtmezar karşısında saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, içerisinde 5 kişi bulunan ve Bayrampaşa istikametine ilerleyen Eyüp S. yönetimindeki 34 TR 1561 plakalı otomobil, önünde seyreden Zülfikar Albayrak’ın kullandığı 34 TJL 70 ticari taksiyi geçmek istedi. Aşırı hızlı olduğu iddia eden ve makas yaparak ilerleyen otomobil, ticari taksiye çaptıktan sonra kontrolden çıktı. Otomobil daha sonra yol kenarında park halinde bulunan 34 GF 4757 plakalı hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Bir kısmı kamyonun altına giren otomobildeki 5 şahıs araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Kaza adresine intikal eden ekipler, sürücü Eyüp S. ve Yakup A.’yı yaralı olarak araçtan çıkarttı. Sedye ile ambulansa taşınan yaralılardan Eyüp S., Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Yakup A. ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde bulunan Yücel Topal (40), Aziz Baran (38) ve Mehmet Nuri Erçin’in (38) ise olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Kaza yerini emniyet şeridiyle kapatan polis, olay yerinde inceleme yaptı. Ölen şahısların cenazeleri olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan ticari taksi şoförü Zülfikar Albayrak, Bayrampaşa istikametine ilerlediği sırada makas atarak ilerleyen otomobilin geçmeye çalışırken kendi aracına çarptığını öne sürdü. Albayrak, otomobilin daha sonda park halindeki kamyona çarptığını aktardı. Aracında müşteri olarak 4 polis memuru bulduğunu belirten Albayrak, kendisi ve polislerin kazayı yara almadan atlattığını söyledi.

KAZAYI SEYREDERKEN KAZA YAPTILAR

Öte yandan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri devam ettiği sırada karşı yönde de yeni bir kaza meydana geldi. Önceki kaza yerine bakmaya çalışan bir sürücünün sol şeritte aniden durması sebebiyle arkadan gelen başka bir araç, duran otomobile çarptı. Çarpan araçta bulunan kadın ve çocuklardan yaralananlar oldu. Yaralılar, olay yerinde hazır bekletilen ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.

Polis, 3 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.