Bursa'nın Mudanya ilçesi yakınlarında, otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi. Yaralanan ağabeyi ile otomobil sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

Mudanya Yolu Tepedevrent mevkiinde, Mudanya’dan şehir merkezi istikametine seyreden Semih Aydemir’in kullandığı 34 BRJ 32 plakalı motosiklet ile Mahmut Sağdıç'ın (71) kullandığı 16 JP 096 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan motosikletin arkasında oturan Melih Aydemir fırlayarak yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Otomobil de orta refüje çarparak durabildi.

Motosiklet sürücüsü 18 yaşındaki Semih Aydemir yol ortasına düşerek yaralandı. Kazanın hemen ardından olay yerine gelen gazeteciler, kaza yerindeki vatandaşların panik durumu ve yerde yatan yaralının yardım beklentisini görüntüledi.

Mudanya'dan bir cenaze töreninden dönen CHP Bursa Milletvekili Op. Dr. Ceyhur İrgil'in kontrol ettiği istinat duvarına çarpan Melih Aydemir'in hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine çağrılan ambulanslarla otomobil sürücüsü Mahmut Sağdıç ile motosiklet sürücüsü Semih Aydemir Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HASTANE GÖREVLİLERİNDEN ACİLDE BEKLEYEN HASTALARA: KAZAMIZ VAR; EN AZ BİR SAAT BEKLEYECEKSİNİZ

Yoldan geçerken kazaya şahitlik eden vatandaşlar, bir yandan sağlık ve polis ekiplerine bilgi verirken bir yandan da yaralı Semih Aydemir'e müdahale etmeye çalıştı. Yaralı iki kişinin hastaneye kaldırılmasıyla Mudanya-Bursa karayolunun tek şeridi ulaşıma açıldı.

Bu arada kaza sebebiyle Mudanya Devlet Hastanesi'nde tedavi için acil servisinde bekleyen vatandaşlara, "Kazamız var, en az bir saat bekleyeceksiniz, bilginiz olsun." denildi.

Kazayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Otomobil sürücüsü Sağdıç'ın tedavisinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.