Aşırı hızla giderken kontrolden çıkan otomobil önce park halindeki araçlara, sonra kaldırımdaki yayaya ve ardından tabelaya çarptı. 10 metre ileriye fırlayan yaya, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazaya neden olan otomobilin şoför mahallinde bira kutusu bulundu.

Kaza, Ankara Mamak'ta Anadolu Caddesi üzerinde sabah saatlerinde meydana geldi. İlknur T.'nin kullandığı 06 FG 3049 plakalı otomobil, Anadolu Caddesi'nden indiği sırada, kontrolden çıktı. Yol kenarında park halindeki 06 DH 5913, 06 BE 0260, 06 FB 4521 ve 06 FVJ 05 plakalı araçlara çarpan otomobil, kaldırımda bekleyen Muhsin Ali Sultan isimli Iraklıya, ardından da kaldırımdaki 30 kilometre hız ve üst geçit levhasına çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle Iraklı şahıs, yaklaşık 10 metre ileriye fırlayarak yere düştü. Muhsin Ali Sultan olay yerinde hayatını kaybetti. Aracını sürücüsü İlknur T. şoka girdi. Çağrılan 112 Hızır Acil Servisi görevlileri, İlknur T.'yi tedavisi yapılmak üzere hastaneye götürdü.

Olayı gören bir vatandaş, kazaya neden olan otomobilin aşırı süratli olduğunu, kontrolden çıktıktan sonra park halindeki araçlara çarptığını, son olarak da kaldırımda bekleyen yaya çarptığını gördüğünü anlattı.

Hurdaya dönen otomobilin içindeki bira kutuları dikkatlerden kaçmadı. Nöbetçi savcının ön otopsiyi yapmasından sonra Iraklı şahsın cesedi adli tıp morguna götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan kaza, bir taksi durağının güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Çevrede toplanan vatandaşların bazıları da kaza yerini cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.