Ankara’da asfalt çalışması için yola duba döşeyen belediye işçisine otomobil çarptı. Yaklaşık 30 metre sürüklenen işçi, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, saat 02.30 sıralarında Yenimahalle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler asfalt çalışması yapmak için yol üzerinde hazırlık yaptı. Yolun sağ tarafını kapatmak üzere duba döşeyen işçilerden Sebahattin Ş.’ye, Sincan istikametine seyreden bir otomobil çarptı. Şapkası ve ayakkabıları fırlayan Ş., aracın önünde yaklaşık 30 metre sürüklendi. Bazı parçaları kırılıp yola düşen otomobil ise durmayarak olay yerinden uzaklaştı. Aracın çarpıp parçaladığı dubalar da yola saçıldı.

Kazayı gören Sebahattin Ş.’nin meslektaşlarının ihbarıyla kaza yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sebahattin Ş.’nin öldüğünü belirledi. Polis ekipleri, kaza yerinde bir süre incelemelerde bulundu. Kazayı haber alan Ş.’nin mesai arkadaşları olay yerine gelirken, kazayı gören bazı işçilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Ş.’nin cenazesi Gazi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerindeki bir işçi, asfalt yapmak üzere hazırlandıklarını belirterek, "Yol trafikte görevli arkadaşlarımız yolu kesiyordu. O arada karşıdan hızla bir araba geliyordu. Demeye kalmadı arkadaşımızı altına aldı ve buraya kadar sürükledi. Arkadaşımız 35-40 yaşlarındaydı. Çocukları da vardı zannedersem." diye konuştu. Polis ekipleri, mobese görüntülerinden aracın plakasını tespit etti.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.