Esenyurt'ta Ercan Mısırcı'nın bankadan çekerek otomobilinin bagajına koyduğu parayı ısrarla takip ederek çalan iki kafadar, güvenlik kamerasına yakalandıklarını fark etmedi. Mısırcı'nın otomobilinden uzaklaşmasını bekleyip 'jammer' cihazı ile otomatik kilit sistemini de devre dışı bırakarak 64 bin lirayı çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Bülent B. ve Ahmet E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenyurt'ta şirketinin tapu işlemleri için bankadan 64 bin lira çeken Ercan Mısırcı (35), polis merkezine başvurarak otomobilinin bagajına koyduğu paranın çalındığını bildirdi. Mısırcı, şikayet başvurusunda bankadan parayı çektikten sonra tapu müdürlüğü önüne otomobiliyle geldiğini, tapu müdürlüğüne gidip geldikten sonra parayı yerinde bulamadığını anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık büro Amirliği bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında ekipler, yaptıkları ilk incelemede hırsızlık anında otomobil kapılarının açık olduğunu belirledi. Mağdur Mısırcı otomatik kilit sistemini devreye soktuğunu ifade etti. Ancak Mısırcı'nın parayı çektiği bankadan tapu müdürlüğüne kadar olan güzergahtaki güvenlik kameraları incelenince olayın iç yüzü ortaya çıktı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Kendilerinden çok emin olan iki kafadar, bankadan para çantası ile çıkan Mısırcı'yı yakın takibe alırken güvenlik kameralarına yakalandıklarını fark edemedi. Bankanın önünden tapu müdürlüğüne kadar takip ettikleri Mısırcı'nın, görüntülerde birkaç kez otomobilinin yanından ayrıldığı, ancak şüphelilerin uygun ortamı elde edemedikleri için bir süre beklemede kaldıkları görülüyor.
Görüntünün sonunda ise iki şüpheliden birinin kendi otomobilleri ile Mısırcı'nın otomobilinin arkasına yanaştığı görülüyor. Diğer şüphelinin de Mısırcı'nın otomobilinin ön kapısını zorlanmadan açtığı, oradan bagaj kapağını açtığı ve bagajdan içi para dolu parayı alıp, bagaji da kapattıktan sonra olay yerinden ayrıldıkları anlaşılıyor.

Mağdur Ercan Mısırcı'nın ısrarla otomobilinin kapılarını kilitlediğine söylemesine rağmen kapısının bu kadar kolay şekilde nasıl açıldığı da güvenlik kamera kayıtları ile ortaya çıktı. Şüphelilerin, Mısırcı otomatik kilidi devreye sokmak için elindeki anahtarlığın düğmesini bastığı sırada 'Jammer' tabir edilen bir kumanda cihazı sayesinde otomobile sinyal göndererek kilitlenmesini engelledikleri anlaşıldı.

KİRALIK OTOMOBİLLE HIRSIZLIK

Önce şüphelilerin kullandıkları otomobilin plaka numarasını araştıran hırsızlık büro polisleri, ardından da bu otomobili kiralayan kişinin kimliğini ve adresini kiralama şirketinden tespit etti. Bülent B. (36) ile Ahmet E. (38), hırsızlık suçundan yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerde yapılan aramalarda, çaldıkları paradan geri kaldığı tahmin edilen 60 bin 435 lira ile Mısırcı'nın çalıştığı şirkete ait çalınan bazı tapu belgeleri ele geçirildi. Daha önce de benzer suçlardan 18 polis kaydı bulunan Bülent B. ile 4 polis kaydı bulunan Ahmet E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

POLİSTEN OTOMOBİL SAHİPLERİNE 'JAMMER' UYARISI

Yetkililer, otomatik kilit sistemini devreye sokan kullanıcıların, yine de her ihtimale karşı kapılarının kapandığından emin olmak için elle kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

İNKAR ETSELER DE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde suçlarını inkar eden Bület B. ve Ahmet E. sevk edildikleri Küçükçekmece Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.