Türk ekonomisinin lokomotiflerinden otomotiv sektörlerinde sendika ile işçilerin zam anlaşmazlığı adeta krize döndü. Dün gece Renault fabrikasında gece vardiyasına girmeyerek eylem yapan işçilerin ardından Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) işçileri de sendikaya karşı protestolarını sürdürüyor. Saat 16.30 vardiyasına girmeyen bir grup işçi, vardiyadan çıkan bazı işçilerin de desteğiyle fabrika önünde eylem yaparak, Türk Metal Sendikası aleyhine slogan attı.

İşçiler Türk Metal Sendikası'nın kısa süre önce bir otomotiv yan sanayi fabrikasında işçilere büyük oranlarda zam aldığını iddia eden Renault ve Tofaş işçilerinin sendika aleyhine eylemleri sürüyor. Tofaş Fabrikası'nda saat 16.30 vardiyasındaki işçilerden bazıları fabrikaya girmedi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında fabrika önünde sendika aleyhine slogan atan işçilere, vardiyadan çıkan işçiler de destek verdi.

SERVİS ARACININ ÖNÜNE YATTI

Fabrikadan çıkmasına rağmen eyleme destek vermeyen işçiler, fabrika önünde bekleyen işçiler tarafından protesto edildi. Bir işçi, fabrikadan çıkıp servis aracına binen işçileri protesto etmek için servis aracının önüne yattı. Polislerin devreye girmesiyle işçi, servis aracının önünden kaldırıldı. Sendikaya tepki gösteren işçiler, sonuç alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bir süre fabrika önünde oturma eylemi yapan işçiler, yol kenarında beklemeye başladı. Bu esnada, fabrikadan özel araçlarla eylemci işçilere su servisi yapıldı. Görüşmeler sonrası çalışması gereken işçiler, fabrikaya giriş yaptı. Vardiyadan çıkan işçiler otobüslere binerek fabrikadan ayrıldı.