Tüketici Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin cadde, sokak ve bulvarlardaki ücretli açık otopark uygulamasını, mahkemenin engellemesine rağmen sürdürdüğünü belirterek, “Rüzgârlı Sokak'ta çıkan kavgada hayatını kaybeden 21 yaşındaki Sedat Karagöz’ü Büyükşehir Belediyesi öldürdü." dedi.

Ergün Kılıç, yaptığı yazılı değerlendirmede, Büyükşehir Belediyesi'nin cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otopark uygulamasının hukuka, Anayasa’ya, yasalara, tüketici haklarına, çağdaş ve demokratik belediyecilik anlayışına ve kamu yararına aykırı olduğunu vurguladı ve bununla ilgili olarak daha önce Ankara 1. İdare Mahkemesi'nde açtıkları davanın lehlerine sonuçlandığını kaydetti.

Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye yönetiminin, mahkeme kararını arkadan dolanarak aldığı yeni kararlarla ilgili uygulamadığına dikkat çeken Kılıç, şunları ifade etti:
“Mahkeme kararlarının uygulanmayan belediye yönetimi, sonunda esnafla otopark işletmecisini karşı karşıya getirmiştir. Esnafla ve otopark çalışanları arasında Ulus Rüzgârlı Sokak'ta çıkan kavgada ne yazık ki 21 yaşında gencecik bir esnafımız, otopark çalışanının silahından çıkan kurşunla vurularak öldürülmüştür. Esasen Sedat Karagöz’ü vuran, Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle bu gerginliği yaratan Belediye yönetimidir.”

Genel Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, halkının sağlığını, esenliğini ve huzurunu koruması gereken belediye yönetiminin, cadde, sokak ve bulvarları açık otopark haline getirdiğini ve rant kapısına dönüşen otopark işletmeciliğinin de bugün ölüm saçtığı fikrini beyan etti. Ankara Büyükşehir Belediye yönetiminin mahkeme kararlarını hiçe sayarak Başkent’in trafik ve otopark sorununu çözmek yerine içinden çıkılmaz bir duruma sokup, vatandaşları hem maddi, hem de manevi yönden mağdur ettiğini, Anayasa’nın sosyal devlet ilkesini de çiğnendiğini vurguladı.

“ANKARALILARA SAYGI GÖSTERME ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

Ayrıca, belediye yönetimi tarafından tüketicilerin evrensel ve yasal haklarından olan güvenlik hakkı, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı ve ekonomik çıkarlarının korunması hakkı görmezden gelinmiş ve ayaklar altına alındığını belirten Ergün Kılıç, “Tüketici Hakları Derneği olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Yönetimini, Anayasa’nın, yasaların, kamu yararı anlayışının, tüketici haklarının, çağdaş ve demokratik belediyecilik anlayışının, gereklerini yerine getirerek ve mahkeme kararlarını uygulayarak Ankaralılara saygı göstermeye ve trafik sorunu ile otopark sorununu çözmeleri çağrısında bulunuyoruz.” dedi.