Dünyanın en verimli toprakları arasında gösterilen Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki tarım arazilerinin tam ortasına, Sakraya Nehri kenarına kağıt fabrikası için izin verilmesine Sakarya Barosu tepki gösterdi.
Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, baronun Çevre ve Kent Komisyonu’nun konuyu ayrıntılı bir şekilde araştıracağını belirterek, gerekirse dava yoluna gideceklerini açıkladı.

Sakarya Toprak Kurulu’nun oy çokluğu ile aldığı onay kararını ‘sorumsuzca bir karar’ olarak değerlendiren Kazan, sosyal paylaşım hesabından tepkisini şöyle dile getirdi: “Basında çıkan bazı haberlerden Türkiye’nin en verimli arazilerinin bulunduğu Pamukova’da, ovanın ortasından geçen Sakarya Nehri kenarında kağıt fabrikası kurulacağınıöğrenmiş bulunuyoruz. Habere göre Sakarya Toprak Kurulu, İstanbul’a da içme suyu takviyesi yapılan nehrin kenarındaki 200 dönümlük birinci sınıf tarım arazisi üzerine Halkalı Kağıt firmasının fabrika kurmasına onay vermiş. Eğer doğru ise çok vahim bir durum. Sakarya Barosu Çevre ve Kent Komisyonumuz konuyu ayrıntılı bir şekilde araştıracak ve gerekirse dava yoluna gidecektir. Bu sorumsuzca karar kabul edilemez.”

Bu arada bu bölgede kağıt fabrikasına karşı çıkan ve Toprak Kurulu’nda ret oyu veren Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, kurul başkanı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından geçen ay kuruldan atılmıştı.